Kasyeri Talasta Koronavirüs ile mücadele farkı

Kayserinin Talas Belediyesi bu süre zarfında virüsle mücadelede gösterdiği performansla dikkat çekti.


Gündem 10.03.2021 15:30:00 0
Kasyeri Talasta Koronavirüs ile mücadele farkı

KAYSERİ (İGFA) - Bir yandan ilk günden itibaren ilçede temizlik, hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarını eksiksiz gerçekleştiren Talas Belediyesi, bir yandan da vatandaşları moral motivasyon yönünden güçlü tutmak için çeşitli faaliyetlere imza attı.

Konuyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, pandemi dönemini faaliyetlerini iki başlık altında değerlendirdiklerini belirterek, “Bir yandan virüsün yayılmasını önleyecek, insanlarımızın sağlığını koruyacak adımlar atılmalıydı bir yandan da bu dönemde evde kalmak zorunla olan vatandaşlarımızın morallerini yüksek tutmak, strese girmesini önlemek ve boş vakitlerini iyi değerlendirmelerini sağlamak gerekliydi. Biz Talas Belediyesi olarak her iki konuda da oldukça başarılı bir performans ortaya koyduk.” dedi.

İlk günden itibaren okullar öncelikli olmak üzere ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile pazar yerleri başta olmak üzere ortak kullanım alanlarında temizlik, hijyen ve dezenfeksiyon çalışması yaptıklarını dile getiren Başkan Yalçın, “Bunların yanı sıra 500 bin maske ile içerisinde kağıt sabun, limon kolonyası, ve koronavirüs önlemlerini anlatan broşür bulunan 20 bin hijyen çantası dağıttık. 3 bin bina görevlisi ile 5 bin esnafa içerisinde 5+1 litrelik dezenfektan, sprey başlığı, mikrofiber bezi, 5 adet maske ve 3 çift eldiven yer alan hijyen ve temizlik paketi ulaştırdık. 2 bin 500 km. uzunluğunda cadde, sokak ve kaldırım yıkadık, genel hijyen ve dezenfeksiyon işlemi yaptık.” diye konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI UNUTULMADI”

Sağlık çalışanlarına da ayrı bir parantez açan Başkan Yalçın, onlara duydukları şükranın bir ifadesi olarak yeni yaptıkları bir parka ‘Sağlık Çalışanları Parkı’ adını verdiklerini ifade ederek, eğitim konusunda yaptıkları çalışmalara da değindi. Pandemi sürecinde zor günler geçiren ilçe esnafına da destek olduklarına vurgu yapan Başkan Yalçın, kapanan işyerlerinde çalışan 2 bin kişiye iaşe ve temizlik paketi ulaştırdıklarını, ayrıca pandemi dolayısıyla faaliyetleri duran veya azalma yaşayan işyerlerinin 10 aylık kira veya ecri misil borçlarını sildiklerini anımsatarak bu konuda bir ilke imza attıklarını söyledi.


İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler
Başkan Yazıcı’dan tarafsızlık ve dürüstlük yemini Başkan Yazıcı’dan tarafsızlık ve dürüstlük yemini
Gürün’den personele veda ziyaretleri Gürün’den personele veda ziyaretleri
Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli
Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı