Karacabey Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin yanı başında

Bursanın Karacabey ilçesine bağlı Harmanlı Mahallesi’nde yalnız yaşayan ve mahalle halkının sağladığı yardım ve imkanlarla yaşamını sürdüren, aynı zamanda zihinsel engeli de bulunan bir vatandaş (Alican Koçdemir) için Karacabey Belediyesi Sosyal Yardım İş


Gündem 12.03.2021 16:00:00 0
Karacabey Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin yanı başında

BURSA (İGFA) - Bursanın Karacabey Belediyesi’nin ‘sosyal belediyecilik’ konusunda örnek çalışmaları, vatandaşların da destekleriyle adeta çığ gibi büyüyor. Karacabey bağlı Harmanlı Mahallesi’nde yalnız yaşayan ve mahalle halkının sağladığı yardım ve imkanlarla yaşamını sürdüren, aynı zamanda zihinsel engeli de bulunan bir vatandaş (Alican Koçdemir) için Karacabey Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü harekete geçti.

Ekipler, hayırseverlerin desteğiyle temin edilen konteynırı mahalle içerisinde uygun bir arsaya konumlandırdıktan sonra, içerisini de kendisi için pratik ve yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn etti. Çalışmaların ardından Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da önceki gün, Alican Koçdemir’i yeni evinde ziyaret etti.  Muhtar Erdem Çolak ile birlikte çalışmaları inceleyen Özkan, yapılan destekle ilgili de açıklamada bulundu.

Evin artık kullanılabilir hale getirildiğini, yazın ve kışın yaşayan kişiye avantaj oluşturacak şekilde hazırlandığını belirten Özkan, “Eskiyen ve kullanılamaz hale gelen konteynırı kaldırıp, yerine güzel bir beton attıktan sonra, üzerine sıcak ve soğuğa daha dayanaklı bir konteynır yerleştirdik. Bu konteynırda, hayırsever bir iş adamının da desteği oldu. Evin alt ve üst yapısı ile içerisindeki temel ihtiyaçlarını belediye olarak biz karşıladık. Vatandaşlarımızın kıyafet, eşya gibi desteklerini de kendisine ilettik. Kendisine huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.

Ayrıca Başkan Özkan, geçtiğimiz günlerde kırsal mahallelere aşevinden çıkan sıcak yemekleri götürmek için satın alınan arabayı da duyurmuştu.  Özkan, bu yeni araç takviyesiyle birlikte kırsal mahallelerde yalnız yaşayan ihtiyaç sahiplerine günlük sıcak yemek götürdüklerinin de altını çizdi.

Muhtar Erdem Çolak da yaptığı açıklamada, “Desteklerinden dolayı başta Belediye Başkanımız Ali Özkan’a, hayırsever iş adamı Ahmet Aydın’a, eşya ve giysi yardımında bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Alican, bugüne kadar mahalle halkının da yardımlarıyla yaşamını sürdürüyordu. Ama artık hem yaşadığı şartlar hem de imkânlar yetersiz kalınca, belediyemizden talep ettiğimiz destek sonuçsuz kalmadı ve kısa sürede hayata geçirildi. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

 

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı