Kaliteli sağlık için verimlilik şart

Özel Medicabil Hastanesi Yalın Sağlık Enstitüsü ve Kalite-Akreditasyon Koordinatörü, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, sağlık süreçlerinde verimliliği sağlama yolunun yalın düşüncedeki sekiz israfın ayıklanmasından geçtiğini


Gündem 18.04.2021 11:00:00 0
Kaliteli sağlık için verimlilik şart
BURSA (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından 17 Nisan tarihini içine alan haftanın “Verimlilik Haftası” olarak kutlandığını hatırlatan Özel Medicabil Hastanesi Yalın Sağlık Enstitüsü ve Kalite-Akreditasyon Koordinatörü, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, verimlilik ve yalın sağlık uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Verimliliğin sürekli gelişimi hedefleyen bir düşünce olduğunu, verimlilik konusunun bir kültür olarak yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, hayatın her alanında kaliteyi artıran, işlerin arzu edilen biçimde sürdürülmesini ve belirlenen hedeflere ulaşılmasını mümkün kılan verimlilik, kurumlar için hayati önem taşıdığını belirtti. Açıklamasında, verimlilik kavramının yalın düşünce ve uygulamalarla da bağlantılı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yılmazlar, “Sağlık yöneticilerinin ve sağlıkçıların yalın sağlık eğitimlerinden geçmesi gerekiyor. Bu yapılmadığında, hastanelerde süreçlerdeki verimsizlik hem hasta ve hasta yakınlarını hem de sağlıkçı ve sağlık yöneticilerimizi mutsuz etmeye devam edecektir” dedi.

9 günlük bayram tatili sektörü hareketlendirdi 9 günlük bayram tatili sektörü hareketlendirdi
İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi
CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık
İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı