KIL ÇADIRDAN YERLEŞİK DÜZENE YÖRÜK YAŞAMI


Kültür 25.06.2020 21:38:00 0
KIL ÇADIRDAN YERLEŞİK DÜZENE YÖRÜK YAŞAMI

Senirkent ilçesine bağlı Akkeçili köyünde 1960 yılında yapılan İlkokul binası taşımalı sisteme geçince boş kaldı. Köylüler eğitim gördükleri okulu  Batı Akdeniz Kalkınma ajansı (BAKA) destekli bir proje ile Yörük evine çevirerek kültürümüzün tanıtılması amacıyla köyü ziyaret edenlerin kullanımına açtılar.
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu Akkeçili köyünde bulunan Yörük evini ziyaret ederek dernek yetkililerinden proje ile ilgili bilgi aldı. 
Proje kapsamında Okulun bahçesine Yürüklüğün  simgesi ve yaşam alanı olan kıl çadırlar  kurularak ziyaretçilere gözleme ikram ediliyor. 5 Derslik bulunan okul binasına yapılan tadilat ile  köye hizmet veren bir kütüphane  ve Yörük  kültürünü  yansıtan minyatürler oluşturuldu. 
Vali Seymenoğlu Yörük kültürünün tanıtıldığı evin bölümlerini tek tek gezdi, canlandırma maketlerini ve minyatürleri inceledi. 
Akkeçili köyü muhtarı Mustafa Ünal Projenin Isparta’da başka bir örneğinin olmadığını belirtti.
Akkeçili köyü Yörük kültürünü yaşatma derneği başkanı Şükrü İbişoğlu, 1960 yılında açılan ilk okul binasının  taşımalı eğitimle boş kalması ile birlikte  yörük kültürünü yansıtan  bir Yörük evi oluşturduklarını belirtti.
Akkeçili köyü Yörük kültürünü yaşatma derneği en büyük hedefi ise okul çağındaki bütün öğrencilerin Yörük evini görmesi.

 


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!