İzmitte kadın cinayetlerine sanatsal yaklaşım

Kocaelide İzmit Belediyesi, Sabri Yalım Parkı’nda düzenlediği etkinlikle kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine dikkat çekti.


Gündem 9.03.2021 12:00:00 0
İzmitte kadın cinayetlerine sanatsal yaklaşım

KOCAELİ (İGFA) - Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde birçok etkinliğe imza atan İzmit Belediyesi, Sabri Yalım Parkı’ndaki organizasyonla da kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekti. Etkinlik kapsamında, Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğretmenlik yapan performans sanatçısı Sibel Talas, cinayete kurban giden kadınlar için gösteri yaptı. Gösteriyi izleyen kadınlar da Sibel Talas’a katılarak kadına yönelik şiddete karşı birlik oldu.

Helikon Çağdaş Sanat Derneği Başkanı ve heykeltıraş Orhan Özçalık ise şiddete maruz kalan bir kadının yerde yatışını kadın ayakkabılarıyla tasvir etti. Sibel Talas ve Orhan Özçalık’ın sergilediği gösteriler vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Gösteri sonrası konuşan Orhan Özçalık ile Sibel Talas, gösterilerinde kadın cinayetlerine dikkat çekmek istediklerini belirterek, farkındalık organizasyonuna imza atan İzmit Belediyesi’ne teşekkür etti.




ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı