İzmit Kültür ve Sanat Sezonu’nu açtı

İzmit’in 2021 Yılı Kültür Hikayesi ünlü sanatçılardan büyük destek gördü. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ‘İzmit 2021 Yılı Bir Kültür Hikayesi’ temalı lansmanın sunuculuğunu ünlü oyuncu Sevinç Erbulak üstlendi.


Gündem 4.04.2021 13:00:00 0
İzmit Kültür ve Sanat Sezonu’nu açtı
KOCAELİ (İGFA)- Açılış konuşmasında samimiyetle duygularını paylaşan ve projelerin kendisini ne kadar umutlandırdığını, mutlu ettiğini söyleyen, tiyatrocu ailenin başarılı tiyatrocu kızı Sevinç Erbulak, “Nice eşsiz güzelliği barındıran, uğruna ağıtlar yakılan Nicomedia’dan günümüze uzanan İzmit yolculuğunun hikayesini anlatmak için buradayız. Tam 3 bin yıllık hikaye. En güzel yanı ise hikaye bitmedi, hala yazılıyor. İzmit’te Bir Kültür Hikayesi yazılıyor” dedi.

Tanıtım programındaki başarılı sunumu, yüzünden eksik olmayan gülümsemesi, seyirci ve alkışlarıyla can bulan tiyatro sahnelerine duyduğu özlemi aktaran ödüllü oyuncu Erbulak, İzmit’teki sanat ve kültür projelerinin kendisini çok heyecanlandırdığının altını çizdi. Oyuncu, yazar ve çizer yetiştiren Erbulak Evi’nin kurucularından olan, Afife Tiyatro Ödülleri’nde jüri olarak görev alan ve sanat yaşamını onlarca ödülle taçlandıran Erbulak, “Bu alkışları çok özlemişim” diyerek pandemi sürecinde seyirciden ayrı kalmanın hüznüne dikkat çekti, program boyunca alkışları üzerine alınarak özlem giderdi. ÜNLÜ OYUNCUDAN DUYGULU TEŞEKKÜR Ömrünü sanata adayan Sevinç Erbulak, sanat ve kültür projeleriyle vizyonunu ortaya koyan, ‘beton belediyeciliğinin bittiğini ve halkın yemek-içmek gibi sanata ihtiyaç duyduğunu’ konuşmasında vurgulayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e sanata ve kültürel yaşama verdiği değerden dolayı tüm sanatçılar adına çok teşekkür etti.

Dünyaca ünlü keman virtüözü Prof. Dr. Cihat Aşkın’ın sahne şovu dinleyenleri mest etti.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği