İzmit Belediye Meclisinde gergin toplantı

Kocaeliye bağlı İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, nisan ayı meclis toplantısı ikinci birleşiminde faaliyet raporlarının görüşüldüğü sırada AK Parti grubundan gelen eleştirilere cevap verdi.


Gündem 14.04.2021 13:00:00 0
İzmit Belediye Meclisinde gergin toplantı
KOCAELİ (İGFA)- Mecliste İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eleştiri oklarını AK Parti sıralarına yöneltti. Geçmiş dönem iktidarda olan yönetime yönelik birçok gayrimenkulün satıldığını öne süren Hürriyet, "Biz bu hizmetleri satmadan yaptık. Ama siz 76 milyon liralık gayrimenkul satışı yaptınız. 20 milyon lirada bakanlıktan destek aldınız. Biz Ankara’dan, bakanlıklardan destek almadan yapıyoruz. Pandemiye rağmen, yanlış ekonomik politikalarınızın yarattığı ekonomik krize rağmen kaynaklarımızı en iyi tasarrufla kullanıyoruz. Yandaşa değil makam araçlarına değil, 1,5 milyon liralık BMW’lere değil, hizmet araçlarına yatırdık. Bilerek konuşmak gerekiyor” ifadelerinde bulundu. İzmit Belediyesi’nin emekliliği gelen çalışanlarının tazminatlarını ödemek için kredi yetkisi istemesiyle ilgili olarak belediyenin işçi maaşlarını ödeyemeyecek durumdaymış gibi gösterilmesine yanıt veren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Tazminatlar için kredi kullanmak istememizi sanki maaşları ödeyemiyormuşuz gibi göstermeye çalışıyorsunuz. Nevzat Bey’in bir ‘Emekli ediyorum,’ bir ‘Emekli etmiyorum’ dediği insanları emekli ettik. Hiçbirini mağdur etmedik ve tazminatlarını ödedik” diye konuştu. “2014’TE KREDİ ÇEKMİŞSİNİZ” Emekliliği gelenler ve zorunlu olarak emekli olması gereken çalışanların olduğunu vurgulayan Başkan Hürriyet, “Emekliliği gelenler ve zorunlu emekliler var, istesek de çalıştıramıyoruz. Bir kere de ödeyelim, mağdur olmasın istiyoruz. Çalışan arkadaşlarımız ‘Peşinat parası yapacağım’, ‘Çocuğumu evlendireceğim’ vs diyor. Mağdur mu edelim? Biz çalışanımızı mağdur etmemek ve nakit akışımızı bozmamak için bir hamle yapıyoruz. Siz ise yalan söyleyerek halkı kandırmaya çalışıyorsunuz” dedi. “CEDİT PROJENİZİ BAKANLIK BİLE KABUL ETMEDİ” Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili AK Parti grubundan gelen eleştirilere cevap veren Başkan Hürriyet, “Cedit projesi siyaset üstü bir konu. Cedit sizin bu kente yaptığınız kötü projelerden birisidir. Cedit halkının derdinin çözülmesine adına 10 milyon lira değerinde arazimizi Kocaeli Büyükşehirle takas ettiğimizi ifade etmek isterim. Tek amacımız vatandaşın ödeyeceği ekonomik bedeller artmasın” dedi.

Başkan Aras'tan Turizm Haftası mesajı Başkan Aras'tan Turizm Haftası mesajı
Minikler Nilüfer'de eleştirel bakış açısı kazanıyor Minikler Nilüfer'de eleştirel bakış açısı kazanıyor
Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok! Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok!
Bursa'da Osmangazili muhtarlar mazbatalarını aldı Bursa'da Osmangazili muhtarlar mazbatalarını aldı
"Sakarya’yı geleceğe hazırlayacağız" "Sakarya’yı geleceğe hazırlayacağız"