İzmirde TDP Balçovadan öğrencilerin yurt direnişine destek

İzmirde barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerinin tepkisine destek veren TDP Balçova İlçe Başkanı İbrahim Can Kabakçı, öğrencilerin bu haklı direnişine destek vererek, kiralarda bir üst sınırın belirlenmesi gerektiğini söyledi.


Gündem 3.10.2021 12:00:00 0
İzmirde TDP Balçovadan öğrencilerin yurt direnişine destek

İZMİR (İGFA) - Türkiye Değişim Partisi (TDP) Balçova İlçe Başkanı İbrahim Can Kabakçı, İzmir’de barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerinin sokaklarda battaniyeler ile dolaşarak gösterdiği tepkiye destek verdi. “Yüzlerce öğrenci sokakta kaldı. Hükümet çıkıp halen “yurt sorunu yok, öğrencilerimiz için her şey yapıldı” diyor" diyen Kabakçı, "Madem öyleyse sokaklarda dolaşan bu öğrenciler, parklarda yatan çocuklarımız kim?” diye sordu.

Öğrencilerin haklı direnişine destek veren TDP Balçova İlçe Başkanı Kabakçı, okullar açıldığından bu yana şehirlerin geleceği olan öğreniclerin yurtlarda yer bulamadığına dikkati çekerek, "Yurtların yetersizliği ile ev kiralamak zorunda olan öğrencilerimize ise adeta banka gözü ile bakan ev sahipleri afaki fiyatlar söyleyerek öğrencilerimizi zor duruma soktu. Yüzlerce öğrenci sokakta kaldı. Hükümet çıkıp halen “yurt sorunu yok, öğrencilerimiz için her şey yapıldı” diyor. Madem öyleyse sokaklarda dolaşan bu öğrenciler, parklarda yatan çocuklarımız kim? Neden ilgilenilmiyor. Üstüne üstelik sorunlarını dile getirmek, bu duruma dikkat çekmek isteyen öğrencilerimiz polisle karşı karşıya getiriliyor. Artık bu duruma dur denilmeli. Kiralar da bir limit belirlenilmesi gerekmektedir. Öğrenciler ev kiralayabilmek için bir evde ne yazık ki neredeyse beş on kişi kalmak zorunda bırakılıyor. Çünkü ev kirasını ödeyemiyorlar. Bu gençleri bu duruma sokanlar utanmıyor. Öğrenci oldukları için ne simitle ne makarna ile karın doyurmak zorunda değiller. Ne de bir evde kirayı denkleştirebilmek için onlarca kişi bir arada yaşamak zorunda değil. İkide bir kürsülerde ahkam kesenler, artık konuşmayın, sadece öğrencilerimizin sesini duyun ve gerekeni yapın” çağrısında bulundu.


BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı
VEFAT EDEN ZİYA ZEYNELGİL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENECEK Fırsat bulduğu her zaman Ziya Zeynelgil'i evinde ziyaret eden, hal hatırını soran ve sağlık sorunları ile yakından ilgilenen Isparta belediye başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Zeynelgil'in vefatı ile ilgili üzüntüsünü paylaştı. Başkan Ba