İzmir Karabağların faaliyetine oyçokluğu onay

İzmirde Karabağlar Belediyesinin 2020 yılı faaliyet raporu kabul edildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, dar bütçeyi en doğru şekilde değerlendirerek birçok büyük yatırımı yaşama geçirdiklerini vurgulayarak, gereksiz harcama yapmadıklarını


Gündem 7.04.2021 10:30:00 0
İzmir Karabağların faaliyetine oyçokluğu onay

İZMİR (İGFA) - Karabağlar Belediye Meclisi’nin nisan ayı ikinci oturumu, ana hizmet binasındaki meclis salonunda yapıldı. CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın da izlediği toplantının ana gündemini, 2020 yılı faaliyet raporu oluşturdu. Görüşmeler başlamadan önce Başkan Selvitopu koltuğunu Meclis 1. Başkanvekili Mehmet Aydoğan’a bıraktı. Karabağlar Belediyesinin 2020 yılında yaptığı çalışmalar ve projelerle görüntülü sunumun ardından, CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Alper Güldalı ve meclis üyeleri, faaliyet raporu üzerine kişisel görüşlerini dile getirdiler. 

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yapıcı eleştirileri nedeniyle meclis üyelerine teşekkür etti. Eleştirileri tek tek yanıtlayan Başkan Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi olarak elimizdeki bütçeyi en iyi şekilde değerlendirdiğimiz konusunda içimiz çok rahat. İlçemizin birçok eksiği ve hizmet gereksinimi olduğunun farkındayız. Ancak kente bakışımız ve çalışma programımız ortada. Dar bütçemize rağmen bu kadar yatırımın altından kalktık ve kalkmayı sürdüreceğiz. Çünkü belediye bütçesini en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor, gereksiz harcama yapmıyoruz” dedi.

Karabağlar Belediyesi borçlarının gelirlerine oranla hızla azaldığını belirten Başkan Selvitopu, “Geçen yıllarda neredeyse gelir bütçemize yakın oranda borcumuz vardı. Şimdi bu oran yarı yarıya azaldı" dedi. Selvitopu, İller Bankası’ndan kredi alamamalarına karşın Karabağlar Belediyesi’nin kendi olanaklarıyla Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiye araç parklarını güçlendirmeye devam ettiğini söyledi. Ulaşım konusuna özel önem verdiklerini kaydeden Başkan Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle ortak çalıştıklarını belirterek, bütçe olanakları doğrultusunda gereken desteğin alınacağını kaydetti.

SOSYAL YARDIMLAR SÜRECEK

Sosyal Destek Kartı’yla dar gelirli vatandaşların yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, pandemi döneminde ayrıca gıda ve hijyen paketi dağıtımına ağırlık verdiklerini söyledi. Bu yardımlara aynı anlayışla devam edeceklerini bildirdi. Başkan Selvitopu’nun konuşmasının ardından yapılan seçimde, 2020 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.


Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Ispartalı Üreticilere Müjde Çiğ Süte Zam Geldi Ulusal Süt Konseyi (USK), 1 Mayıs itibarıyla geçerli olmak üzere çiğ süt tavsiye fiyatını litre başına net 14,65 lira olarak belirledi
AK PARTİ YALVAÇ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ BURCU OKUMUŞ, İŞ DÜNYASINDAKİ BAŞARISINI SİYASET'E TAŞIYOR AK PARTİ YALVAÇ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ BURCU OKUMUŞ, İŞ DÜNYASINDAKİ BAŞARISINI SİYASET'E TAŞIYOR
TOKMAKER BURDUR İL GENEL MECLİS BAŞKANI OLDU TOKMAKER BURDUR İL GENEL MECLİS BAŞKANI OLDU
Göller ve Güller Ekspresi 2024 Bilet Fiyatları Açıklandı Isparta’da Ramazan Bayramı’nda Isparta-İzmir arasında işleyen Güller ve Göller Ekspresi 262 kişilik yolcu kapasitesinin tamamını doldurarak seferler düzenledi.