İzmir Karabağlardaki örnek yurtta örnek indirim

İzmirde Karabağlar Belediyesinin 5 yıldızlı otel standartlarında yaşama geçirdiği ve bu yıl kısa sürede yoğun ilgi gören Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdunda örnek bir indirim kararı alındı.


Gündem 10.10.2021 10:30:00 0
İzmir Karabağlardaki örnek yurtta örnek indirim

İZMİR (İGFA) - Karabağlar Belediyesi, “sosyal belediyecilik” yaklaşımı kapsamında hizmete açtığı bu örnek yurda, ailelerin bütçelerini düşünerek 2021-2022 eğitim-öğrenim dönemi için zam yapmadı. Kahvaltı ve akşam yemeği dahil aylık 1290 liraya (10 aylık toplam 12 bin 900 lira) barınma olanağı sunulan yurt kısa sürede doldu.

Karabağlar Belediye Meclisi, ülkemizin içinde bulunduğu koşulları gözeterek, ihtiyaç sahibi öğrenciler için yeni bir desteği oybirliğiyle kabul etti. Buna göre, maddi desteğe ihtiyacı olan ve muhtaçlık durumunu belgeleyen; İzmir’de devlet üniversitelerinde öğrenim gören veya öğrenim görmeye hak kazanan; özel üniversitede de yüzde 100 burs kazanan öğrencilere, içinde bulunulan öğrenim döneminde Kredi Yurtlar Kurumu tarafından açıklanan yurt taban ücretlerinin altında olmamak kaydıyla indirim uygulama kararı aldı. Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edilen kararla, gerekli koşulları sağlayan öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu'nun taban ücretlerinden az olmamak koşuluyla barınma olanağından yararlanabileceği kaydedildi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 2 yıl önce hizmete açılan 277 kişi kapasiteli Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nun, öğrencilerin barınma sorununa bir parça da olsa çözüm üretmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Başkan Selvitopu, KARBEM'de ücretsiz eğitim verilmesinden Eğitim Kart'la minik öğrencilerimize kırtasiye desteği sağlanmasına, okulların bakım onarımına kadar bu anlayış ve çabalarının devam edeceğini kaydetti. 


Kültürel 5 bin 'GençKart'landı! Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız" Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız"