İzmir Karabağlarda kahvehane esnafına nakdi yardım

İzmirin Karabağlar Belediyesi, Coronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında işyerleri aylardır kapalı olan kahvehane esnafına nakdi yardım yaptı.


Gündem 30.03.2021 11:30:00 0
İzmir Karabağlarda kahvehane esnafına nakdi yardım
İZMİR (İGFA)- Yardımın başlaması nedeniyle İzmirin Karabağlar Belediyesi Muzaffer İzgü Konferans Salonu’nda buluşma gerçekleştirildi. Karabağlar Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda başvuru yapan esnafların hesabına 700’er lira yatırıldı. İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, esnaf temsilcileri, meclis üyelerinin de yer aldığı buluşmada konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Koronavirüs salgınının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olmaya devam ettiğini hatırlattı. Bundan en çok olumsuz etkilenen kesimlerin başında esnafın geldiğine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Kahvehaneler bizim toplumumuzda, kültürümüzde çok önemli bir işlev görüyor. Özellikle büyük kentlerimizde insanlarımızın sohbet edip, oyun oynayıp rahatlayabilecekleri az sayıdaki buluşma yerleri. Salgına karşı alınan önlemler nedeniyle kapatılınca, en büyük zararı sizler gördünüz” dedi. 

Karabağlar Belediyesi olarak esnafa yalnız olmadıklarını hissettirmeyi ve olanaklar ölçüsünde destek vermeyi amaçladıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Birbirimize yardımcı olmamız gerektiğini düşündüğümüz için yardım konusunu meclisimize getirdik. Oy birliğiyle de böyle bir yardımın yapılması yönünde karar alındı. Başvuran esnaflarımızın hesaplarına paraları yatırıldı. Bundan sonra da başvurular doğrultusunda yardımlara devam edeceğiz. Kapalı olan işyerlerinden, yaklaşık 1 yıldır vergi ve harç almıyoruz. Kapalı oldukları sürece bu uygulamamızı sürdüreceğiz” dedi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı