İzmir Karabağlar’da toplu sözleşme sevinci

İzmirin Karabağlar Belediyesi iştiraki KARBEL AŞ’de çalışan 925 işçiyi kapsayan sözleşme, törenle imzalandı. Sözleşme kapsamında işçilerin maaşlarına, sosyal haklarla birlikte yüzde 16 zam yapıldı.


Gündem 14.03.2021 11:30:00 0
İzmir Karabağlar’da toplu sözleşme sevinci

İZMİR (İGFA) - İzmirde Karabağlar Belediyesi’ne bağlı KARBEL AŞ.’de çalışan 925 kişiyi kapsayan 9. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası yöneticileri ve KARBEL AŞ. Müdürü Yakup Tendriç arasında törenle imzalandı.

Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesi’nde gerçekleştirilen törende Sendika Genel Sekreteri Sevgener ve 5 Nolu Şube Başkanı Kara, emekten yana tavrı nedeniyle Başkan Selvitopu’na teşekkür etti.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, toplu sözleşme görüşmelerinin sadece ücretleri içermediğini; kurumun daha iyi hizmet etmesi için çalışma kurallarının da belirlendiğini söyledi. Bu anlayış doğrultusunda sendikayla çok sayıda toplantı yaptıklarını hatırlatan Başkan Selvitopu, “7 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bu süreç içinde belki de en verimli, iletişimin ve uzlaşmanın olduğu bir sözleşme sürecini gerçekleştirdik. Buradan sendikanın tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum. Karşılıklı bir anlayış birliğiyle, konuları derinlemesine tartıştıktan sonra uzlaşıya vardık. Sözleşmemizin her maddesi, hem çalışanlar hem de bizler açısından çok önemli” diyerek toplu sözleşmenin çalışanlarına ve Karabağlar’a hayırlı olmasını diledi.

SÖZLEŞMEDE NELER VAR?

 696 sayılı KHK’yle geçen 111 kişinin de aralarında olduğu 925 işçiyi kapsayan sözleşmeye göre, ücretlere sosyal haklarla birlikte yüzde 16 zam yapıldı. Her ay verilen gıda yardımına yüzde 25 zam oldu. Ramazan ve Kurban bayramları, 1 Mayıs ve yılbaşında verilen ikramiyelere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da eklendi.  Doğum yapan kadınlara ek süt izni verildi.




Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler
Keşan'da uyuşturucu operasyonlarında yoğunluk Keşan'da uyuşturucu operasyonlarında yoğunluk
Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu
Manisa BBSK’lı Karateciler Şampiyonaya damga vurdu Manisa BBSK’lı Karateciler Şampiyonaya damga vurdu
Minik öğrenciler için anlamlı etkinlik Minik öğrenciler için anlamlı etkinlik