İzmir Çiğlideki sergide kuşlar göç etti


Gündem 27.10.2021 16:00:00 0
İzmir Çiğlideki sergide kuşlar göç etti

Çiğli Belediyesi, uluslararası sanatçıların eserlerinden oluşan "Doğa, Kuşlar ve Göç Yolları" temalı; Göçebe Tuvaller Sergisi ve Kuş Cenneti Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor.

İZMİR(İGFA)- Çiğli Belediyesi ve Bağımsız Sanatçılar Topluluğunca düzenlenen sergi ve çalıştay, 30 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek olan sergide uluslararası sanatçıların çizdiği Kuş Cenneti resimleri, Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Fuaye Salonu’nda sergilenmeye başladı. 

Sanat Danışmanlığını Muhip Süeltürk, Sanat Koordinatörlüğünü Nergis Orhon Soydaner’in yaptığı sergi, ilk iki günde Çiğlili sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Yurtiçi ve yurtdışından gelen birçok sanatçı küresel iklim sorunu ile hafızadaki çöplenmeyi bir geri dönüşüm kutusunda çalıştaylayıp, ürettiği eserleri dünya sanat platformlarında sergilemeyi, yerel olanın evrensel kriterlerde İzmir/Çiğli Göç yolu ve Kuş Cenneti’nden tekrar kanatlandırıp doğayı ve sanatçının sorumluluğunu paylaşmayı hedefliyor.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı