İzmir Aliağada balkonlar çiçeklerle dolacak

İzmir Aliağa’da, balkonları çiçeklerle donatacak “Balkonda Bahar Var” projesi Aliağa Belediyesi tarafından başlatıldı.


Gündem 7.04.2021 08:30:00 0
İzmir Aliağada balkonlar çiçeklerle dolacak

İZMİR (İGFA) - Geçtiğimiz 2 ayda 20 bin zeytin fidanını Aliağa’da vatandaşlara ulaştıran Aliağa Belediyesi bu kez balkonlarda bahar coşkusu yaşatacak projeye başlıyor. Vatandaşlar proje kapsamında internetten ve başvuru noktalarından çiçek talep edebilecek.

Aliağa Belediyesi, “Balkonda Bahar Var” sloganıyla başlatılan proje kapsamında Aliağa’da 10 bin balkon için 20 bin çiçek dağıtımı yapılacak. Proje kapsamında ilk etapta 10 bin adet Sarmaşık Sardunya, Sarkık Petunya ve Bodrum Papatyası çiçekleri talep eden tüm vatandaşlara dağıtılacak.

Vatandaşlar Sardunya, Petunya ve Bodrum Papatyasından oluşan 3 tür çiçekten toplam 2 adet alabilecek. Aliağa Belediyesi tarafından hazırlanan Çiçek setinde talep eden her vatandaşa 2 yetişkin çiçek, Balkon Saksısı ve 10 litrelik toprak özel proje çantası içinde verilecek. Çiçeklerin dağıtımı talep toplanmasının ardından belirlenecek program dâhilinde başlayacak. Aliağa Belediyesi ekipleri çiçekleri ve “Balkonda Bahar var” setini vatandaşların kapılarına kadar getirecek.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa’yı güzelleştirecek her projeyi büyük bir mutlulukla hayata geçirdiklerini belirterek, 2 ayda 20 bin zeytin fidanını vatandaşlarla buluşturduklarını hatırlattı. Başkan Acar, balkonların güzelleşmesi için çiçek talep eden her vatandaşa çiçeklerini adreslerine teslim edeceklerini söyledi.

BAŞVURU NASIL OLACAK?

Aliağa Belediyesi’nin başlattığı “Balkonda Bahar Var” projesi kapsamında çiçek isteyen Aliağalılar Belediyenin internet sitesinden başvuru formunu dolduracak. Projeye Belediye internet sitesinden ve https://bahar.aliaga.bel.tr adresinden başvurulacak. Bununla birlikte Belediye tarafından belirlenen çeşitli noktalarda da Başvuru formları doldurularak çiçek talep edilebilecek. Vatandaşlar; Aliağa Belediyesi ana hizmet binası Hilal Masa, Belediye Ek Hizmet Binası, Aliağa Gençlik Merkezi, Yeni Mahalle Çarşamba Pazaryeri, Aliağa Belediyesi Yeni Şakran Hizmet Birimi ve Aliağa Belediyesi Helvacı Hizmet Birimindeki Başvuru Noktalarında form doldurarak çiçek talep edebilecek.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı