Sağlık

Sağlık Haberleri

İZIN GELİYOR


Sağlık 25.04.2020 14:51:00 0
İZIN GELİYOR

Corona virüsü önlemleri kapsamında uzun süredir uygulanan 65 yaş üzerine sokağa çıkma yasağında gevşetilmeye gidileceği belirtiliyor. 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları 3 saatliğine 'izin' çıkabilir. 65 yaş üstü, maske ve mesafe kuralına uyup yürüyüş yapabilecek. 

Türkiye kononavirüsle mücadelede geliştirdiği tedavi yöntemi büyük bir başarı elde etti ve dünyanın en düşük ölüm oranı bulunan bir kaç ülkesinden biri haline geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü ile bir toplantı yapılacağını ve Türkiye'nin tedavi yöntemini isteyen ülkelerin kullanabilmesi için paylaşacaklarını söyledi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK toplantısında koronavirüs önlemleri ve ileriye dönük atılacak adımlar masaya yatırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantıda gelişmelere ilişkin kapsamlı bilgi verdi.

Koca, Atatürk Havalimanı'na yapılan hastane ile ilgili kamuoyunda "milyar dolarlık pist kullanılmayacak" algısı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Buradaki pist kullanılacak. Sağlık turizmini geliştirmek istiyoruz. Hastaneyi ileride sağlık turizmi için de kullanmayı düşünüyoruz. Hastaları taşıyan uçak buraya iner, hasta hemen hastaneye alınıp gerekli tedavileri uygulanabilir" diye konuştu.

Türkiye'de salgın kapsamındaki ölümlerin düşük olmasının en önemli nedenlerinden birinin diğer ülkelerden farklı bir tedavi yöntemi uygulanması olduğuna dikkat çeken Koca şöyle konuştu...

"Biz testi pozitif çıkan her hastaya tedaviyi uyguluyoruz. Birçok ülke bunu yapmıyor. Yoğun bakıma yatan hastalara ilaç veriliyor diğer ülkelerde. Biz her hastaya uyguluyoruz, ilaç sıkıntımız yok. Geldiğimiz nokta iyi. Erken ilaca başlayarak, yoğun bakıma geçişler ve solunum cihazına bağlanma oranı da düştü. Entübe hastaların yüzde 50'si kaybediliyordu. İlaca hemen başlayarak bu oranı düşürdük. Türkiye'nin uyguladığı bu yöntemi dünyaya anlatacağız. DSÖ ile irtibat halindeyiz. Yakında bir video konferans toplantısı olacak. Türkiye'nin tecrübeleri anlatılacak orada."

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının 65 yaş ve 20 yaş sınırlamalar vaka sayısının düşmesinde etkili olduğuna dikkat çeken Koca, "Ramazan sonrasında Türkiye az da olsa nefes alacak. Ancak daha fazla rahatlamayı haziran ortasından sonra görürüz" mesajı verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Ramazan süresince alınacak tedbirleri anlattı ve "Özellikle iftar sonrası insanların sokaklarda kalabalık oluşturmasının önüne geçilecek" 

Toplantıda, koronavirüs salgını nedeniyle işleri sıkıntıyla girenlere verilen krediler de gündeme geldi. Bazı üyeler, kredilerin amaç dışı kullanılabileceğini, işini düzeltmek yerine altın ve dövize yatırarak para kazanmak isteyenler olabileceğine dikkat çekti. İlgili bakanlar, kredi kullanımlarının yakından takip edildiği, bankaların da çok dikkatli davrandığını ve bu tür şeylere asla izin verilmeyeceği belirtildi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için haftalardır evlerinde bulunan 65 yaş üstü gruba, belli aralıklar ile sokağa çıkma izni verilmesi üzerinde de çalışılmaya başlandı. Yaşlıların, sokağa çıkma yasağının bulunduğu Pazar günleri, üç saatliğine evlerinin etrafında sosyal mesafe kurallarına uyarak yürüyüş yapmalarına izin verilmesi üzerinde duruluyor.

Karar verilirse ilk uygulama yarın yapılabilecek. Ramazan boyunca iftar sonrası şehirlerde kalabalık oluşmasına izin verilmeyecek. Ancak 65 yaş üstü için iftar sonrası yarım saatlik bir hava alma izni verilip verilemeyeceği üzerinde de duruluyor. Türkiye'de 65 yaş üstündeki insan sayısı 7,5 milyon civarında bulunuyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!