İşverenler stresi boşaltarak motive ediyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 ile beraber iş yaşam şekilleri de değişti. İşverenler çalışanların yaşadıkları sorunların çözümü için alternatif yöntemlere yöneldi.


Gündem 3.03.2021 12:00:00 0
İşverenler stresi boşaltarak motive ediyor

BURSA (İGFA) - Türkiyede ilk salgın vakasının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihi itibariyle evden çalışma sistemine geçilmesi hem çalışanları hem de yöneticileri etkiledi.  Çalışanlar iş yerindeki sosyalleşmeyi, arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi özledi. İş yaşamına olumsuz yansıyan durum karısında işverenler de çalışanlarının daha iyi hissetmeleri için farklı uygulamalara başvurdu.

İşverenlerin, çalışanlarının verimini ve iş potansiyellerini arttırmak için bilinçaltı teknikleri ile çalışmalar yaptırmaya başladıklarını dile getiren Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz, özellikle çalışanların motivasyon kaybının sosyalleşemedikleri için sıkıntılı durumları da beraberinde getirdiğini söyledi.

STRESİ BOŞALTMA SEANSLARI

Amerika ve Avrupa’ da, çalışan verimliliğini arttırmak için yıllardır bilinçaltı metodları ile stres azaltma ve motivasyon arttırma gibi toplu çalışmalar yapıldığını anlatan Yılmaz, "Ülkemizde de bu düzenin uygulanmaya başlaması çok mutluluk verici. Bilimsel araştırmalar, stres düzeyinin azaldığı ve konsantrasyonun arttığı zaman iş verimliliğinin de yüzde 52 oranında arttığını kanıtladı. Çalışmalarımızda, çalışanlara toplu bir şekilde mevcut stresi boşaltma seansları yapılıyor. Ardından günlük biriken seansları nasıl boşaltacakları öğretiliyor. Özellikle evden çalışanlar için motivasyonları nasıl sağlayacakları konusunda bilinçaltına kodları yerleştiriyoruz. Bunların yanı sıra kişilerin kendileri için yapacakları çalışmaları da öğretiyoruz. Dolayısıyla iş verimliliği eskisine oranla artıyor" dedi.

Bilinçaltında oluşan sağlıksız düşüncelerden kurtulmanın etkili bir çözüm yolu olduğunun üzerinde duran Yılmaz, çalışanlar sadece para kazanmak için değil, sosyalleşmek için de işe gittiklerine dikkati çekerek, "Bu yüzden işe gitmek önemli bir aktiviteydi. Ancak içinde bulunduğumuz yeni duruma denge sağlamak da önemli bir konu. İşte bu noktada bilinçaltımızı yeniden, yeni şartlara göre uyumlamamız gerekiyor. Çok uzun sürmeyen bu çalışmalar sayesinde hem kişi mutlu ve sağlıklı hayatına devam edecek, hem de çalıştığı iş yerinde çok daha verimli ve başarılı olacaktır" diye konuştu.




Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı