İSTİHDAM GARANTİLİ MESLEKİ EĞİTİM KURS PROTOKOLÜ İMZALANDI


Gündem 18.03.2021 13:25:00 0
İSTİHDAM GARANTİLİ MESLEKİ EĞİTİM KURS PROTOKOLÜ İMZALANDI
Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İş birliği ile “CNC Freze Tezgâhı Operatörlüğü” Mesleğine Yönelik düzenlenen İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursu Protokolü” imzalandı.
 
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen protokol imza törenine Burdur Valisi BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Arslantaş başta olmak üzere, MAKÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Adem Korkmaz, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın, BAKA Burdur Yatırım Destek Ofisi Mustafa Yüce ve BAKA Personeli Uzman Yücel Yıldırım katıldı.
 
Bugün Taraflar olarak Vali Arslantaş, Rektör Korkmaz, Genel Sekreter Güler ve Müdür Akalım tarafından işbirliği protokolü imzalanan söz konusu Mesleki Eğitim Kursu, Burdur ve Bucak Organize Sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren imalat sanayii işletmelerinde; “CNC Freze Tezgâhı Operatörlüğü” alanında eğitimli personel ihtiyacı oluşması üzerine nitelikli personelin yetiştirilmesi amacıyla, Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, BAKA ve MAKÜ iş birliği ile başlatılmıştır.
 
Vali Arslantaş’ında yakından takip ettiği istihdama yönelik açılan Mesleki Eğitim Kursu kapsamında, özel sektör ile diyalog halinde sektörün talebini karşılamak üzere bir eğitim programı ve müfredat oluşturularak, söz konusu program kapsamında başvuruda bulunan yaklaşık 100 vatandaş arasından 24 kişi seçilmiştir.
 
İmzalanan protokol ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Görevlileri tarafından teorik kısmı MAKÜ’ de verilecek olan kursun, uygulama kısmı ise Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işyerlerinde verilecektir.
 
Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kurs süresince; katılımcılara günlük zaruri gider ödemesi yapılacak olup, kursiyerlerin genel sağlık sigortası ile iş sağlığı ve meslek hastalığı primleri de karşılanacak. 15 Mart 2021 itibariyle başlayan eğitimlerin 12 Haziran 2021 tarihinde bitmesi planlanıyor.
 
Protokol İmza töreni sonrası konuşan Vali Arslantaş yaptığı konuşmada; “CNC Freze Tezgahı Operatörlüğü işbirliği protokolünü imzalamak üzere bir araya geldik, hayırlı olmasını diliyorum. Bu protokolün ikinci etabını da inşallah burada elde ettiğimiz başarılara göre devam ettiririz. Özellikle üniversitemizin alt yapısını Rektör Hocam bize her zaman destek veriyor.
 
Ayağınızı gazdan çekmeden, vatandaşın istediği ara elemanı yetiştirecek her iş başı eğitimi, ya da diğer eğitim formüllerinde biz varız, destek sağlarız diyor. Rektör Hocam geldiğimizden bu yana yapıcı, Burdur için bir şeyler yapma, üretime, istihdama destek olma gayreti içerisinde. Ayrıca Kalkınma Ajansımızın kuruluş amaçlarından bir tanesi, İş-Kur’un kuruluş amacı da bu. O zaman bize helva yapmak düşüyor. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak
Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin
Bursalı popçudan renkli klip Bursalı popçudan renkli klip
Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı