İŞTE ISUBÜ’NÜN ŞEHİR KAMPÜSÜ İÇİN İNŞAAT BAŞLAMA TARİHİ


Eğitim 28.04.2020 02:08:00 0
İŞTE ISUBÜ’NÜN ŞEHİR KAMPÜSÜ İÇİN İNŞAAT BAŞLAMA TARİHİ

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, eski Devlet Hastanesi kampüsünde 5 bin öğrencilik bir şehir kampüsü oluşturacaklarını açıkladı. İnşaat sürecinde herkesten destek beklediklerini belirten Diler, ilk kazmanın vurulacağı tarihin Eylül ayı olduğunu söyledi.

 ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Soner Toros’un Instagram (son32isparta) canlı yayınına katıldı. Uzaktan eğitim sürecini değerlendiren Diler, ISUBÜ’nün teknoloji altyapısı ile Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasında olduğunu iddia etti. Diler, şöyle konuştu:

GÜÇLÜ BİR ALTYAPIMIZ VARDI 

Üniversitelerin kapanmasından sonra uzaktan eğitim sürecine hemen adapte olduk. Üniversitemiz bünyesinde bulunan Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu’nun altyapısı sayesinde online eğitime en hızlı adapte olan ilk 10 üniversite arasında olduğumuzu söyleyebiliriz. Uzaktan eğitimin en iyi ve en verimli şekilde kullanıldığı üniversitelerden birisi ISUBÜ’dür. Kardeş üniversitemiz Süleyman Demirel Üniversitesi’nin de uzaktan eğitim sistemine hızlı bir şekilde adapte olması için her türlü desteği verdik.

ONLİNE SINAV

Tüm öğrencilerimiz uzaktan eğitim ile derslerini alıyorlar. Katılımın çok iyi olduğu yönünde geri dönüşümler alıyoruz. Vize ve final sınavlarını da buradan yapacağız. Turizm Fakültemizde önümüzdeki hafta final uygulamamızı test edeceğiz. Burada başarılı bir uygulama yaptıktan sonra tüm bölümlerimiz için sınavları buradan yapacağız. Ayrıca güçlü altyapımız sayesinde hergün öğrencilerimizle, akademisyenlerimizle, idarecilerimizle  5 çayı programı yapıyoruz. Her gün bir bölüme bağlanıyoruz. Öğrenci, akademisyen ve idarecilerimiz bu sohbete katılıyor. Oldukça yararlı oluyor.

ŞEHİR KAMPÜSÜ

Şehir Merkezindeki eski Devlet Hastanesi ve eski Doğumevi kampüsü üniversitemize tahsis edildi. Burada çalışmalarımızı yapıyoruz. Hazırlıklarımız sürüyor. O bölgedeki esnaflarımız bir dernek üzerinde çalışma yapıyor. O dernek üzerinden hayırseverlerimize başvuracağız. Toplayacağımız yardımlar ve devletimizin imkanlar ile inşallah orada büyük bir kampüs oluşturacağız. İnşallah şehir kampusümüzde eylül ayında bir binamızın temelini atar, inşaatına başlarız diye düşünüyoruz.”


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!