İstanbul Üsküdarda katledilen ağaçların yerine yenileri dikildi

İstanbulda Üsküdar Kız Kulesi Salacak sahilde 17 Mart gecesi polis ve zabıta ekipleri şüpheli bazı kişileri ağaçları keserken suçüstü yakalamıştı. Üsküdar Belediyesi akça ağaçlarının yerine bugün yenilerini dikti.


Gündem 28.03.2021 14:30:00 0
İstanbul Üsküdarda katledilen ağaçların yerine yenileri dikildi

İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar sahilinde önceki hafta kimlikleri sonradan belirlenen 5 kişinin çınar ağaçlarını katletmesi sonrasında yerlerine yenileri dikildi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile birlikte, Üsküdarlı vatandaşlar ve çocukların katıldığı etkinlikte ağaçlara su ve toprak attı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, söz konusu çınarların yerine 4 tane büyük çınar diktiklerini belirterek, "Ağaçları yerine dikiyoruz. Çınarlarımız derken büyüklerimiz bu sosyal destek grupları var. Vefa grubu. Bu pandemi sürecinde de büyüklerimize gerçekten çok hizmet ettiler. Teşkilatımız, polislerimiz başta olmak üzere zabıta teşkilatımız, tüm kamu kurumlarındaki çalışan personel arkadaşlarımız Vefa Destek Grubunu oluşturuyor. Bu büyüklerimiz de evlerindeki ihtiyaçlarını temin sadece bir ekip çalıştı. Bu çınlarımızla hem biz de bir teşekkür edelim diye çınarlarımızla birlikte burada çınarlarımızı tekrar dikmiş olduk. İnşallah hızlıca büyüyecek. Zaten oldukça büyük ağaçlar. Güzel Salacak sahilimiz eski görüntüsüne kavuşacaklar" diye konuştu. 

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise, ağaç katliamıyla ilgili adli ve idari tahkikatın sürdüğünü kaydetti. Ağaçların yerine hiç zaman kaybetmeden mevsim şartlarında dikkate alarak bugün yeni çınarlar diktiklerini belirten Kaymakam Demiryürek, toprakla buluşmasını sağladıkları ağaçların gölgesinde nice nesillerin yetişmesini ifade etti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu
Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta” Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta”