İSKİ: "İstanbulda susuzluk tehlikesi öngörülmüyor"

İSKİ, İstanbulda yakın zamanda susuzluk tehlikesi öngörülmediği, önümüzdeki dönemde alınacak yağışlarla birlikte barajlardaki su miktarının çok daha yukarılara çıkması beklendiği vurgulandı.


Gündem 30.09.2021 13:00:00 0
İSKİ:

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSKİ, İstanbul'daki baraj doluluk oranının yüzde 51,19 olarak ölçüldüğünü açıkladı. İSKİ, geçen yıl aynı dönemde oranın yüzde 37,32 olduğunu belirtti. Açıklamada, İstanbul'da yakın zamanda susuzluk tehlikesi öngörülmediği, önümüzdeki dönemde alınacak yağışlarla, barajlardaki su miktarının çok daha yukarılara çıkması beklendiği vurgulandı.

Öte yandan yatırımlarla ilgili de bilgi paylaşımında bulunan İSKİ,  "Anadolu Yakası’nın tamamına yakını ve Avrupa Yakası’nda da 5 ilçeye su sağlayan Ömerli İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini günlük 500 bin metreküp arttıracak Emirli 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi çalışmalarında sona gelindi. Yine Şile’de özellikle yaz aylarında yaşanan su stresini önlemek amacıyla inşa edilen günlük 20 bin metreküp kapasiteli Şile Darlık İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin yaklaşık yüzde 75’i tamamlandı. 120 bin m3 kapasiteli Terkos İçmesuyu Arıtma Tesisi ve 100 bin metreküplük Taşoluk İçmesuyu Arıtma Tesislerinde de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor" ifadelerini kullandı.


Dünya çocukları Beştepe'de Dünya çocukları Beştepe'de
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Akçaray’da 23 Nisan coşkusu Akçaray’da 23 Nisan coşkusu
Başkan Tugay Kültürpark’ta çocuklarla bir araya geldi Başkan Tugay Kültürpark’ta çocuklarla bir araya geldi
"Gençlerimizi siyasete alet etmeyin" "Gençlerimizi siyasete alet etmeyin"