İnşaat sektörü yeni destek bekliyor

TÜİKin açıkladığı mart ayı konut satışlarını değerlendiren İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, “Ocak ve şubat aylarında geçen yılın aynı aylarına göre gerileyen konut satışlarında martta görülen kıpırdanma konut satışlarında toparlanma sinyalleri olsun” dedi.


Gündem 17.04.2021 14:30:00 0
İnşaat sektörü yeni destek bekliyor

BURSA (İGFA) - Mart ayındaki hareketlenmeyi yılın ilk iki ayındaki ertelenmiş satışlara bağlayan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, “Uzun zamandır küçülen inşaat sektöründe kalıcı toparlanma için yeni bir destek paketi gerekiyor. İnşaat sektörü desteklenmezse, ülkemiz ekonomisinin taşıyıcı sektörlerinden biri olan inşaat sektörünün geleceği risk altında” şeklinde konuştu.

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, “Tarım arazilerinin miras yolu ile intikal işlemlerine vergi ve harç muafiyeti getirilmesi gibi, 31.12.2019 tarihinde son bulan, tapu harcı ve KDV indirimlerinin de satın alınacak sıfır gayrimenkuller; konut, dükkan ve ofisler için tekrar hayata geçirilmesinin hem Bursamız, hem de ülkemizde ekonomimizin taşıyıcı sektörlerinden biri olan inşaat sektörü için önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.


Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek
Keşan'da okul servisleri denetlendi Keşan'da okul servisleri denetlendi
Antalya'da MAG'lar her yerde olacak Antalya'da MAG'lar her yerde olacak
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Egeli mobilya ihracatçılarının 2024 hedefi 1 milyar dolar Egeli mobilya ihracatçılarının 2024 hedefi 1 milyar dolar