İnşaat sektörü sürdürülebilir büyümeye ihtiyaç duyuyor

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan “Hazır Beton Endeksi” 2021 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı.


Gündem 15.04.2021 10:30:00 0
İnşaat sektörü sürdürülebilir büyümeye ihtiyaç duyuyor

İSTANBUL (İGFA)- THBB, her ay merakla beklenen Hazır Beton Endeksi’nin 2021 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Hazır Beton Endeksi Mart Ayı Raporunun sonuçlarını değerlendiren THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, ülke genelinde atılan normalleşme adımlarının mevsime bağlı işlerdeki yavaşlamaya rağmen sektörün güveninin ve beklentisinin yüksek kalmasında etkisi olduğunu söyledi.

ÜMİT VERİCİ TABLO

Ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerini paylaşan Yavuz Işık, hem üretici hem de tüketici nezdinde güvenin ve öngörülebilirliğin tesisinin inşaat sektöründe sürdürülebilir bir büyümenin bel kemiği olduğunu vurguladı. Yavuz Işık, “Bu noktada piyasaların güvenebileceği, beklentileri karşılayacak, politika araçlarını doğru zaman ve doğru şekilde kullanacak, piyasa gerçekleri ile uyumlu kararlar alabilecek, enflasyon hedeflemesine odaklanırken aynı zamanda Türk reel sektörünün de beklentilerine cevap verecek bir Merkez Bankasının varlığı çok önemlidir” diye konuştu.


Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor
Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi
YENİ OTOGAR 15 NİSAN’DA HİZMETE GİRİYOR Yeni otogar 15 Nisan’da hizmete giriyor