Gündem

Gündem Haberleri

İlk turistler Antalya’da


Gündem 3.07.2020 00:19:00 0
İlk turistler Antalya’da

KORONAVİRÜS salgını sonrası durdurulan yurtdışı uçuşlar yeniden başladı. Yeni normal hayat olarak adlandırılan dönemde ilk yabancı turist kafilesi Ukrayna'dan geldi. Ukrayna'nın Harkov kentinden hareket eden SkyUp Havayolları'na ait içinde 189 yolcunun bulunduğu uçak, saat 02.10'da Antalya Havalimanı'na iniş yaptı. Aynı havayolu firmasına ait, Zaporijya kentinden hareket eden ve içerisinde 132 Ukraynalının bulunduğu ikinci uçak da iniş yaptı. Bazı ailelerin, bebekleriyle tatile geldikleri görüldü.

İLK GÜN 6 UÇAK
Belirli noktalara yerleştirilen dezenfektanlarla ellerini dezenfekte eden turistler, pasaport ve valiz işlemlerinin ardından servislerle konaklayacakları otellere hareket etti. Ukrayna'nın Antalya Konsolosu Viacheslav Khomenko da turistleri geleneksel kıyafetle karşıladı. Ukraynalıların 2,5 aylık dönemde Türkiye'yi çok özlediğini anlatan Khomenko, "İlk gün sadece SkyUp havayolu şirketimizin 6 uçağı gelecek. Başka şirket ve acentelerin direkt ve charter uçuşları da başladı. Çok daha fazla turist gelir" bilgisini verdi.

TÜRKİYE'YE GÜVEN TAM
Antalya'da otellerde ve havalimanında geniş güvenlik önlemi alındığına dikkat çeken Khomenko, "Ukraynalı turistler kurallara uyarsa hiçbir sıkıntı olmaz. Burada tatil yapıp, dönecek Ukraynalılara da karantina uygulanmayacak" ifadelerini kullandı. Turistlerden Julia Volokita, Antalya'da daha önce dört kez tatil yaptığını belirterek, "Uzun karantina sürecinden sonra ilk uçuşla Antalya'ya tatile geldiğim için çok mutluyum" dedi. Ukrayna'dan 20 kişilik arkadaş grubuyla geldiğini vurgulayan Anna Byhcova ise "Türkiye'de turizmin güvenli olduğunu kendimiz deneyimleyip, herkese anlatacağız" diye konuştu.


2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı 2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
TÜBİTAK ödülleri Bursa'da sahiplerini buldu TÜBİTAK ödülleri Bursa'da sahiplerini buldu
Keşan'da uyuşturucu operasyonları, 6 kişi yakalandı! Keşan'da uyuşturucu operasyonları, 6 kişi yakalandı!
Bursa Büyükşehir Belediyesporlu kanocular Muğla’da 12 madalya 1 kupa kazandı Bursa Büyükşehir Belediyesporlu kanocular Muğla’da 12 madalya 1 kupa kazandı
Başkan Büyükkılıç, oda başkanlarını ağırladı Başkan Büyükkılıç, oda başkanlarını ağırladı