Hasatına müdahale edilebilen tek ürün kavun için önlem


Gündem 8.04.2021 20:04:00 0
Hasatına müdahale edilebilen tek ürün kavun için önlem

Kumluca'da üretilen sera ürünlerinde numune alınması ile hormonlu yada kalıntılı ürünlere önlem alınırken, bugünlerde Hal'e girmeye başlayan kavunlar için de sıkı tedbirler alınacak. Kumluca İlçe Tarım Müdürlügü, Kumluca Hal girişinde özellikle kavunlarda numüne alacaklar.

Bu aşamadan itibaren, bir çok üreticinin, kavun üzerinde erken gelişmesi için uygulamalar yapması sebebiyle, kavun pazarına zarar vermesinin önüne geçilmesi ve tespit edilen kişilerin de para cezası ve gerekli işlemlerin yapılması yönünde kararlar uygulanacak.

Tüccarların da, bu gibi sıkıntılı durumlarda İlçe Tarım Müdürlüğü'ne müracat ederek kişi ve kişileri belirtmesi durumunda, aynı şekilde cezai işlem yapılacak.

Komisyoncularında, bu konuda duyarlı olması ve Müstahsilllerini uyarması isteniyor.
Yapılacak uygulamanın duyulmasıyla, sosyal medyada değişik argümanlar işlenmeye başladı. İlçe Tarım görevlileri Doktor, erken hasat için uygulama yapanlar ise Sezaryenci olarak niteleniyor.

Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı