Gürün Dut Pekmezi, coğrafi tescili aldı

Yaz mevsiminde olgunlaşan dutlardan elde edilen, meşakkatli yollardan geçerek yapılan pekmez, Sivasın Gürün ilçesine ait bir lezzet olarak tescillendi.


Gündem 8.03.2021 18:00:00 0
Gürün Dut Pekmezi, coğrafi tescili aldı

SİVAS (İGFA) - Gürün Kaymakamlığı tarafından başvurusu yapılan Gürün Dut Pekmezi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili aldı. Yaz mevsiminde olgunlaşan dutlardan elde edilen, meşakkatli yollardan geçerek yapılan pekmezin Gürüne ait bir lezzet olduğu tescillendi. Gürün Kaymakamlığı, "İlçemize hayırlı olsun" mesajıyla yaptığı açıklamasında, ürünün resmi sahibinin artık Gürün olduğunu bildirdi.

Hastalıklara karşı korunmak ve vücut direncini arttırmak için tüketilen dut pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor. Kansızlıktan kemik sağlığına, kolestrolden karaciğer hastalıklarına karşı adeta koruyucu bir besin olan dut pekmezi Anadoluda sıkça tüketilen lezzetler arasında yer alıyor.


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!