GÜLBİRLİK GENEL MÜDÜRÜ HASAN ÇELİK: ÜRETİCİLERİMİZ RAHAT NEFES ALDI


Gündem 26.05.2020 23:38:00 0
GÜLBİRLİK GENEL MÜDÜRÜ HASAN ÇELİK: ÜRETİCİLERİMİZ RAHAT NEFES ALDI

Gülbirlik genel müdürü Hasan Çelik, TRT habere yaptığı açıklamada 2020 gül sezonuyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Gülbirlik genel müdürü Hasan Çelik verdiği bilgilerde: "Bildiğiniz üzere Isparta bölgemizden Hasat sezonu Mayıs ayının başı itibari ile başlayıp yaklaşık 45-50 günlük süreyle Haziranın son günlerinde sona ermektedir. Şu an sezonun içerisindeyiz HASAT zamanındayız. bereketli bir yıl, bereketli bir sezon üründe böyle bekliyorduk zaten böyle de gerçekleşti şu anda alımlar devam ediyor. Bütün fabrikalarda işlemler gül yağı elde etme devam ediyor. Bu yıl beklentimiz geçen yıllara göre biraz daha yüksektir. Rekolte de istiyoruz bu rekoltenin yaklaşık 10 bin ile 12 bin ton civarında olması hedefleniyor şu ana kadar herhangi bir sıkıntımız olmadı devam ediyor.

 

1 kilogram Gül yağı elde edebilmek için yaklaşık 4 tona yakın bir çiçek işlemek zorundayız

 Araçlarla fabrikamıza gelen çiçekler işleniyor bundan elde edilen gülyağı gül konfeti gibi parfümer ve Kozmetik sanayinin hammaddelerin üretip bunların ihracatını yapıyoruz ancak görüldüğü gibi çok kolay bir iş değil. Şu anda 1 kilogram Gül yağı elde edebilmek için yaklaşık 4 tona yakın bir çiçek işlemek zorundayız ve bunu gerçekleştiriyoruz.

 Biz üreticilerimizin el emeğinin alın terinin karşılığını verebilmek için çalışıyoruz. Ancak pandemiden ve salgın nedeniyle Bu yıl bir sıkıntı olacağını düşünüyorduk sektörde  ancak sağ olsunlar Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda sektörde çalışan gerek köylüler gerekse işçiler çok rahat bir nefes aldılar.

 

Sezunu Kazançlı bir şekilde Kapatmayı Hedefliyoruz

 Çok şükür rahat bir şekilde şu an çiçeklerini toplaya biliyorlar. Bahçelerinden alım merkezlerine kadar götürüp oralara nakliyelerini yapabiliyorlar. Şuan bunu işliyoruz. Çok şükür Herhangi bir sıkıntı olmadan hayırlısıyla bu yılı bol bereketli ve kazançlı bir şekilde kapatmayı hedefliyoruz. Ben bu arada Ramazan Bayramı'nın içerisindeyiz bayrama rağmen öylülerimiz çok büyük bir özveri ile bahçelerine gittiler ürünlerinin topluyorlar onu merkezlerine getirip ekonomiye katkı sağlamaya çalışıyorlar. Dolayısıyla ben kendilerine buradan çok çok teşekkür ediyorum ve Ramazan bayramlarını hem üreticilerimizin hem milletimizin de İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum hayırlara vesile olsun diyorum dedi.


AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi
Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu
Resul Dindar konserinde izdiham Resul Dindar konserinde izdiham
Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu
Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı