Gemlik Belediyesinden pandemi bilançosu

Bursanın Gemlik Belediyesi, Türkiye’de ilk Koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden itibaren salgına karşı büyük mücadele verdi. Belediye ekipleri temizlikten dezenfeksiyona, tıbbi malzeme desteğinden sosyal yardıma pek çok farklı kalemde ç


Gündem 11.03.2021 15:30:00 0
Gemlik Belediyesinden pandemi bilançosu

BURSA (İGFA) - Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıktığı sanılan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip Koronavirüs, bir yılı aşkın süredir hayatımızın içinde yer alıyor. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü tarihten itibaren Koronavirüs salgınına karşı önemli çalışmalar gerçekleştiren Gemlik Belediyesi, tüm birimleri ile salgının etkilerini azaltmak için çalışmaya devam ediyor.

Gemlik Belediyesi’nin koronavirüsle mücadelede gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında belediyeye ait özel olarak hazırlanan araca kurulan anons sistemi ile bilgi amaçlı duyurular yapıldı. Yüz yüze eğitimden önce eğitimin başlayacağı 96 derslikte dezenfeksiyon yapıldı. Devlet hastanesine bin adet siperlik, bin 500 adet koruyucu başlıklı tulum, 5 bin 200 adet cerrahi maske, 763 adet FFP2 FFP3 maske, 12 bin lateks eldiven, bin 8 adet UV gözlük, 50 litre dezenfektan teslim edildi. Gemlik halkına 200 binden fazla cerrahi maske dağıtıldı. 820 cadde ve sokakta düzenli olarak yıkama gerçekleştirildi. Gemlik Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu’na beş araç tahsisi, 3500’den fazla ihtiyaç sahibi aileye erzak dağıtımı, sokağa çıkma kısıtlamaları döneminde 65 yaş üzeri Gemliklilere ihtiyaç duydukları temel gıda maddelerinin temini ve çeşitli sosyal destek çalışmaları gerçekleştirildi.


Mahmut Arıkan bu sefer de tüm partilere çağrıda bulundu: “Gönül Rahatlığıyla…” Mahmut Arıkan bu sefer de tüm partilere çağrıda bulundu: “Gönül Rahatlığıyla…”
Milletvekili Kılıç: "Oylarınızı AK Parti’den yana kullanın" Milletvekili Kılıç: "Oylarınızı AK Parti’den yana kullanın"
Doğal gripsavar: Sirke! Doğal gripsavar: Sirke!
Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları
Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi