GELENDOST’TA İSTİHDAMI VE TARIMSAL ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRACAK SOGEP PROJESİ’NİN İMZALARI ATILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazanan ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonuyla hazırlanan “Gelendost İlçesi Kadın İstihdamının Artırılması ve


Yaşam 5.10.2021 20:00:00 0
GELENDOST’TA İSTİHDAMI VE TARIMSAL ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRACAK SOGEP PROJESİ’NİN İMZALARI ATILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazanan ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonuyla hazırlanan “Gelendost İlçesi Kadın İstihdamının Artırılması ve Mesleki Eğitim Projesi”nin imzaları 4 Ekim 2021 tarihinde proje sahasında düzenlenen törenle atıldı. Gelendost Kaymakamlığı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Gelendost Belediye Başkanlığı’nın ortak yürüttüğü yine Gelendost Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’nın yararlanıcısı olduğu proje kapsamında ilk olarak, yenilikçi üretim metotlarına sahip mantar üretim tesisi kurulacak. Mülkiyeti belediyeye ait olan 1300 m2 alana kurulacak 10 adet mantar üretim çadırı ile tarımsal üretimin yoğun olduğu Gelendost’ta mevsimsel değişikliklerden etkilenmeyen, katma değeri yüksek ürünler üretilecek. Projeden faydalanacak kişilerin eğitimleri ise KADEM Isparta İl Temsilciliği tarafından verilecek.

Hem üretim için gerekli bilgi ve beceriyi kazanmış bilinçli üreticiler yetiştirmek hem de ihtiyaç duyulan kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasını sağlamak için ilçeye Kadın Mesleki Eğitim Merkezi kurulacak.

Aynı zamanda ilçede üretilen tüm ürünlerin teşhir ve satışının yapılacağı Yöresel Ürün Pazarı açılacak. Bu sayede kadınlar üretmiş oldukları ürünlerin satışını gerçekleştirerek kendi ekonomilerine katkı sağlamış olacak. Proje kapsamında öncelikle dezavantajlı durumda bulunan ve şehit ve gazi yakını olan ihtiyaç sahibi 12 kadın ile bedensel güç gerektiren işlerde çalışmak üzere 4 genç erkek olmak üzere toplamda 16 kişi projeden faydalanacak. Mesleki eğitim ve istihdam projesi kapsamında tarım alanında eğitim gören öğrencilere de staj imkânı sağlanacak.

Yıllık 300.000 kg. üretim kapasitesine sahip tesisten elde edilecek mantarların bir kısmı doğrudan tüketime sunulurken bir kısmı ise kurutularak ve konservesi yapılarak tüketiciye sunulacak. Bu kapsamda ilçede daha önce yine BAKA desteği ile kurulan yaş meyve ve sebze tesisinden faydalanılacak. Proje kapsamında üretilecek ürünlerin alımına iki özel firmadan alım garantisi de verildi. Kurutulan ve konservesi yapılan mantarların ihracatı da planlanıyor.


Mudanya Üniversitesine yeni bölümler açılıyor Mudanya Üniversitesine yeni bölümler açılıyor
'1000 Çiftçi 1000 Bereket'e altın ödül '1000 Çiftçi 1000 Bereket'e altın ödül
Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi
'Yapay zeka destekli müze'ye öncülük edecek 'Yapay zeka destekli müze'ye öncülük edecek
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon