Gaziantepten Türk kumaşı dünyaya tanıtılacak

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından, Tekstil Mühendisleri Odası Güney Bölge Şubesi iş birliğinde gerçekleştirilen “Doku Kumaş Tasarım Yarışması”nın tanıtım toplantısı yapıldı.


Gündem 31.03.2021 10:30:00 0
Gaziantepten Türk kumaşı dünyaya tanıtılacak
GAZİANTEP (İGFA)- Dünyanın sayılı tekstil üreticilerinden biri olan Türkiye, kalite ve üretim standartlarını daha da yükseltecek yeni bir kalkınma hamlesine hazırlanıyor. Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından, Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde, Tekstil Mühendisleri Odası Güney Bölge Şubesi iş birliğinde gerçekleştirilen Doku Kumaş Tasarım Yarışması, yerli üretim, yerli fikir ve yerli yetenek dayanışması sergilerken genç girişimcilere de yeni fırsatlar sundu. Koçluğunu ünlü moda tasarımcısı olan Dilek Hanifin üstendiği Doku Kumaş Tasarım Yarışması tanıtımında konuşan Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci, yeni tasarımcıların ortaya çıkmasını ve yetiştirilmesini teşvik etmenin önemine dikkati çekti. Başkan Kileci, gençlerin yaratıcılığının öne çıkarılması anlamında önemli olan yarışma ile ihraç edilebilme potansiyeline sahip ürün çeşitliliğini artırarak ulusal/uluslararası pazarda ülkemize ait özgün, katma değeri yüksek ve inovatif ürünlerin ortaya çıkmasını sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. 2020 YILI KUMAŞ İHRACATI

GAİB 2020 Yılı Kumaş İhracatı 816 milyon 235 bin dolar olduğunu da ifade eden Başkan Kileci, “Özgün ve yenilikçi tasarımlarla bu alandaki gücümüzü daha da artıracağımıza inanıyoruz. Kumaş seçimi tasarımın başarısında çok önemli bir role sahip. Moda hareketlerinin geçmişine bakıldığında bunun birçok örneğini görmek mümkün. Değişen dünya ile tüketicilerin de tasarımcıların da öncelikleri değişiyor. Bizler de bu yarışma ile önceliklere cevap verecek, yeni trendler oluşturabilecek, özgün ve katma değerli ürün tasarımları ortaya çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Adayların sınırlandırılmadan bir tema doğrultusunda katılabilecekleri yarışma için dokusundasanatvar.org adresi aracılığıyla başvuruların 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yapılabileceği öğrenildi.


Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak