Gaziantepte Opera ve Bale Festivali ile üçüncü buluşma


Gündem 25.10.2021 13:00:00 0
Gaziantepte Opera ve Bale Festivali ile üçüncü buluşma

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Üniversitesi destekleri ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 3’üncü Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali Akdeniz Esintileri konseri ile başladı.

GAZİANTEP (İGFA) - “Kültür Şehri Gaziantep” hedefine emin adımlarla ilerleyen Büyükşehir Belediyesi, sanata ve sanatçıya verdiği destekleri sürdürüyor.

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür ve Sanat Merkezi’nde bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali’nin ilk gününde Orkestra Şefi Aytuğ Ülgen yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın verdiği “Akdeniz Esintileri” konseri düzenlendi.

Hazırlanan zengin repertuvarla seyirci karşısında çıkan orkestra, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Solistler Soprano Funda Uyanık ve Tenor Cenk Bıyık Akdeniz ülkelerinin sevilen yerli, yabancı şarkıları, tangolar ve türkülerini seslendirdi. Yaklaşık bir buçuk saat süren ve ücretsiz olan etkinliğin sonunda orkestra tarafından sürpriz yapılarak Gazi şehrin “Bahçalarda Mor Meni” şarkısı izleyicilerle beraber söylendi.


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...