Gaziantepe yakışacak anıt proje için istişare

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100. yılı dolayısıyla kahramanlar anısına anıt ve çevre düzenlemesi proje yarışmasının görüş toplantısı gerçekleşti.


Gündem 26.03.2021 14:30:00 0
Gaziantepe yakışacak anıt proje için istişare
GAZİANTEP (İGFA)- Gaziantep’in adaletsiz bir işgale karşı yapılan destansı savunmasının kahramanlarını anmak amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi iş birliğinde organize edilen “Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100. Yılında Kahramanlarımızın Anılması İçin Anıt ve Çevre Düzenlemesi Proje Yarışması” için görüş toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi yanında on bin 500 metrekarelik alanda yapılması planlanan anıt için düzenlenen yarışma, birden fazla meslek disiplininin ve sanat dalının katkısını gerektirecek çalışmalar içeriyor. Şehitler, gaziler ve destanı yazan tüm Gazianteplilerin temsil edilmesinin amaçlandığı anıt, Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun yüzüncü yılında açılması planlanıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehrin temsilcileri olarak ortak hareket edilmesi gerektiğini belirterek, bu tür anıt ve müzelerin önemine dikkati çekti. "Bizi ‘Gazi’ yapan bu serüvenin yüzüncü yılındaki bu şevkle kafamızdaki yapılanla örtüşmeli" diyen Başkan Şahin, "Şehrin tarihi misyonu burada bambaşka bir şey yapması gerektiğini söylüyor. Çalışmalar bu yönde olmalı” diye konuştu.   Yarışma için projenin teslim tarihi 10 Mayıs 2021 olarak belirlenirken, sonuçların 24 Mayısta açıklanacağı bildirildi.

'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.