Gaziantep Büyükşehir, yaralı kediye nefes oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ALO 153 hattına vatandaşlardan gelen ihbarda sokakta bulunan kedinin yaralı olduğu ve nefes almakta zorluk çektiğinin bildirilmesi üzerine harekete geçti.


Gündem 3.04.2021 12:30:00 0
Gaziantep Büyükşehir, yaralı kediye nefes oldu

GAZİANTEP (İGFA)- “Hayvan Dostu Kent” anlayışıyla sokak hayvanlarının, bakımı, beslenmesi ve tedavilerini üstlenen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ALO 153 hattına hayvansever vatandaşlardan gelen ihbarda sokakta bulunan kedinin yaralı olduğu ve nefes almakta zorluk çektiğinin bildirilmesi üzere harekete geçen Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı ekipleri, hayvan ambulansı ile yaralı kediyi barınağa getirerek ilk müdahaleyi yaptı.

Barınakta bulunan veteriner hekimler röntgen çekimi yapıp gerekli tahlilleri gerçekleştirdikten sonra sol akciğerinde kollabenin ve diyaframda yırtık tespit edilmesi ardından Gaziantep’te müdahalenin yapılmasının sakıncalı olduğu görüldü. Büyükşehir Belediyesi ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi arasında imzaladığı protokol kapsamında yaralı kedi, ameliyatının yapılması için Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne transfer edildi. 

YARALI HAYVANLAR İÇİN ALO 153

Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, ALO 153 İhbar Hattı’na gelen ihbardan sonra hızlı bir şekilde ekip yönlendirildiğini aktararak, “Hastayı Hatay’a gönderdik. Burada Prof Dr. Muhammed Enes Altuğ’un başkanlığında ameliyatını yaptılar. Operasyon sonunda tekrar bize hayvanı gönderdiler. Postoperatif bakımlarını biz şu anda burada kendi barınağımızda bütün olarak yapıyoruz zaten. Günden güne daha iyiye gidiyor" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha
Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında