Eşine kavuşacağı günü bekliyor


Yaşam 9.10.2021 18:07:00 0
Eşine kavuşacağı günü bekliyor

1999 Depreminde eşi Gülümser İnce’nin (60) göçük altında üç gün geçirdiğini ve tam da öldü sanılarak aramaktan vazgeçileceğinde sağ olarak göçük altından çıkartıldığını söyleyen İsa İnce, yaklaşık 5 aydır eşinden ayrı yaşarken yeniden eşine kavuşacağı günleri bekliyor.

HASTALIK HAYATINI KARARTTI

Eşinin depremden sonra psikolojik olarak zor bir dönem geçirdiğini dile getiren İsa İnce, “Eşim depremden sonra sanki bir aylık bir bebek gibi davranmaya başladı. Sürekli desteğe ihtiyacı oluyordu. Eşimle birlikte Finike’de küçük ama mutlu bir yuvamız vardı. Tek geçim kaynağımız da 1800 lira bakım parasıydı. Her şey benim hastalığımın fark edilmesi ile değişti ve adeta hayatımız karardı” ifadelerini kullandı. 

EVDE BAKIM PARASIYLA GEÇİNİYOR

Bir gün evde fenalaştığını ve komşusunun ambulans çağırarak hayatını kurtardığını belirten 60 yaşındaki İsa İnce, “Doktorlar göbek fıtığıolduğumu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ben hastaneye yatınca eşime bakacak kimse olmadığı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girerek eşimi bakım evine yerleştirmiş. Bakım evi özel olduğu için aldığımız 1800 liralık evde bakım parası direk olarak bakım evine kesiliyor. Elime hiç para geçmiyor. Hastanede 45 gün yattım ve çıktıktan sonra eşimin tekrar eve gelmesini istedim. Ancak yetkililer aile ortamı oluşması gerektiğini söyleyerek eşimi eve göndermedi” şeklinde konuştu.

ALDIĞI PARA BAKIM EVİNE GİDİYOR

Eşi Gülümser’i 5 aydır görmediğini ve çok özlediğini söyleyen İsa İnce, tek gelir kaynağı olan evde bakım parasının bakım evine gittiği için biriken kira borcu ve diğer giderleri ödeyemediğini belirtirken bugün itibariyle 9 bin 700 liraya ihtiyacı olduğunu kaydetti. 9 Bin 700 lira bulduğu zaman eşine kavuşacağını dile getiren İsa İnce, “Bu konuda yardım istemek adına Kaymakamlığa gittim dilekçe yazdım. O zaman 3900 liraya ihtiyacım vardı. Bana sadece 1000 lira gönderdiler. Sonra gittim itiraz ettim yanlışlık olabileceğini dile getirdim. Hatta Vali Yardımcısına kadar çıktım. Vali Yardımcısı gereğinin yapılması noktasında Kaymakamlığa talimat verdi ve bu kez de sadece 350 lira geldi. Hepsi telefonumda mesaj olarak kayıtlı. İnsanca yaşamak istiyorum çok şey istemiyorum. Eşimle birlikte aynı çatı altında yaşadığımız günlere geri dönmek istiyorum. Eşimle yaşamak benim hakkım değil mi?” diyerek yetkililere seslendi.

GÜNLERDİR OTOGARDA YATIYORUM

45 Gün hastanede yattığı sürenin hayatının dönüm noktası olduğunu ifade eden İsa İnce, “Yaşadığıma sevineyim mi yoksa eşimden ayrı geçirdiğim 5 aya mı üzüleyim? Günlerdir otogarda yatıp kalmıyorum ve eşime kavuşabilmek adına da kuru ekmek yiyerek günlerimi geçiriyorum. Özel bakım evine belki acele bir şekilde yerleştirilmiş olabilir ama sonraki süreçte belediyelerin ücretsiz bakım evlerine dahi yerleştirilmiş olsa idi bugün tüm bunlar başımıza gelmezdi. Eşimi çok özledim ve artık onunla bir çatı altında yeniden yaşamak istiyorum. Artık çilelerimizin bitmesini istiyorum” açıklamasında bulundu. 

 

Yalçın KÜÇÜK


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı