Erzincana Tarıma Dayalı Besi OSB müjdesi

AK Parti Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincanı büyük bir vizyona taşıyacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin müjdesini verdi.


Gündem 26.02.2021 12:00:00 0
Erzincana Tarıma Dayalı Besi OSB müjdesi

ERZİNCAN (İGFA) - AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincanı büyük bir vizyona taşıyacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin müjdesini verdi.

Bin 300 dekarlık alanda kurulacak bölgeyle Erzincan hayvancılık alanında çağ atlayacak. Söz konusu Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin imar planı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlandı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır; "Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Erzincan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesinin İmar planı Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından yayınlandı. Erzincan Merkeze bağlı Yalnızbağ mahallesi sınırları içerisinde kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi 1300 dekarlık (dönüm) bir alan üzerinde kurularak hem hayvancılık sektörümüze hem de Erzincanımıza büyük katma değer sağlayacak. Modern anlamda besicilik yapılacak olan Organize sanayi bölgesinde hem hemşehrilerimize istihdam sağlanacak, hem de bölge illerine iyi bir model oluşturacak" dedi.

Hayata geçirilecek olan TDİOSB ile Erzincan, modern hayvancılığın tüm imkanlarından yararlanırken, çevre ve insan odaklı bu yatırım ile hem bölge halkının hem de ülkenin kazanacağını ifade eden vekiller, "Katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğana , son Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye, Valimiz Mehmet Makasa, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireciye ve teşkilata, İl Müdürü Murat Şahine, TDİOSB Müdürü Mustafa Erdeme ve tüm emeği geçenlere Erzincan halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.


CHP’den yurt dışında örgütlenme atağı: Paris Birliği kuruldu! CHP’den yurt dışında örgütlenme atağı: Paris Birliği kuruldu!
Ali Jale'ye Miçotakis sürprizi Ali Jale'ye Miçotakis sürprizi
Uludağ İçecek ihracatın yıldızı oldu Uludağ İçecek ihracatın yıldızı oldu
Manisa'da Fatma Turgut coşkusu Manisa'da Fatma Turgut coşkusu
Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı  Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı