Teknoloji

Teknoloji Haberleri

ERKAN MUMCU’DAN YERLİ OTOMOBİL YORUMU


Teknoloji 30.12.2019 16:44:00 0
ERKAN MUMCU’DAN YERLİ OTOMOBİL YORUMU

Türkiye’nin 45 yıllık rüyası olan ve geçtiğimiz Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen törende tanıtılan yerli otomobil için iş ve siyaset çevrelerinden çeşitli yorumlar yapıldı. AK Parti’de milletvekilliği ve bakanlık yapan Ispartalı hemşehrimiz Erkan Mumcu’da twitter hesabından yerli otomobil ile ilgili görüşlerini paylaştı. Mumcu; “Teknoloji, kapasite,pazar,istihdam ve sair pek çok kazanımın hepsinden daha önemli bir şey kazanacağız. Biz(de) yapabiliriz. İşbirliği,el birliği ile daha iyisini yapabiliriz. Ve belki "bizden adam olmaz"cıları "adam" edebiliriz. En büyük kazancımız da bu olur. Olacak inşaallah” tweeti ile yerli otomobili eleştirenlere imada bulundu.

CARİ AÇIK ÜZERİNDE ÇİFT YÖNLÜ POZİTİF ETKİ

Eski Genel Başkan Erkan Mumcu, tweet dizisinde yapılan girişimi destekler açıklamalarda bulundu ve bu atılımın yılda 1 milyon araç ithal eden bir ükede cari açık için çift yönlü pozitif etki oluşturacağından söz etti. İşte o tweet dizisi:

“Ne illa yandaş ne de illa muhalif olmak. Yerli otomobil girişimini çok önemsiyorum. Ve başarılı bir başlangıç yapıldığını düşünüyorum. En önemlisi teknolojinin dönüşüm kavşağında olduğumuzun farkında olunması. Yüzyıllık döngü biterken yüzü yeni yüzyıla dönük bir hamle.

Yılda 1 milyon otomobil ithal eden bir ülke için,pazar avantajını kendi sanayisini teşvik için kullanmak son derece akılcı,hatta zaruret olarak görülmelidir. Cari açık üzerinde çift yönlü pozitif etki. İthal çıktıdan tasarruf ve ihraç girdisinden kazanç.

Motor dışında tüm unsurlarını en üst kalitede üretebilen bir yan sanayimiz zaten var. Pil ve elektrik motoru konusunda ileri teknoloji geliştirme iddiası Türkiye'ye hiç de büyük gelmez. Kaldı ki daha başlarken üstün bir pili kendimiz ürettik deniliyor. ilk adım yolun yarısıdır.

Teknoloji, kapasite,pazar,istihdam ve sair pek çok kazanımın hepsinden daha önemli bir şey kazanacağız. Biz(de) yapabiliriz. İşbirliği,el birliği ile daha iyisini yapabiliriz. Ve belki "bizden adam olmaz"cıları "adam" edebiliriz. En büyük kazancımız da bu olur. Olacak inşaallah.”

16 bin takipçisi bulunan Erkan Mumcu’nun bu tweet dizisi 125 takipçisi tarafından retweet yapıldı ve çok sayıda beğeni ile yorum aldı.

cd43c121-ba81-4714-9b38-f27404497154.jpg

  •  

Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı  Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı 
İzmit Belediyesi şehitler anısına helva dağıttı İzmit Belediyesi şehitler anısına helva dağıttı
Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar toprağa verildi Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar toprağa verildi
Obezitenin çözümü obezite cerrahisinden geçiyor! Obezitenin çözümü obezite cerrahisinden geçiyor!
Aynı gece iki muhteşem konser Aynı gece iki muhteşem konser