Erdoğandan G20ye mesaj: "Türkiye yeni bir göçü kaldıramaz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan gündemiyle toplanan G20 Olağanüstü Liderler Zirvesine Vahdettin Köşkünden video konferans yöntemiyle katıldı.


Gündem 12.10.2021 15:30:00 0
Erdoğandan G20ye mesaj:

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afganistan'daki gelişmeler göç akını riskini artırdığı da malumunuzdur. Türkiye Afganistan kaynaklı yeni bir göç yükünü kaldıramaz" dedi.

G20 Olağanüstü Liderler Zirvesi'ne Vahdettin Köşkü'nden video konferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afganistan'da yaşanan gelişmelerin siyasi ve insani boyutu yanında ekonomik yansımaları da oluyor. Konunun G20'nin çalışma alanı içerisinde değerlendirilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Taliban'ı kapsayıcı bir yönetim kurma yönünde yönlendirmeliyiz. Uluslararası toplumun Afgan halkına sırtını dönme lüksü yoktur. Ülkede giderek derinleşen insani kriz nedeniyle Afgan halkı ile güçlü bir dayanışma sergilememiz gerekiyor" diye konuştu.

G20 bünyesinde bir çalışma grubu oluşturulmasını öneren Erdoğan, Türkiye olarak bu grubun başkanlığına talip olduklarını söyledi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=vv06TMqDh6w

Muğla'da sosyal destekler yüzde 110 arttı Muğla'da sosyal destekler yüzde 110 arttı
AKOM'dan meteorolojiik uyarı AKOM'dan meteorolojiik uyarı
Turistik ilk sefere uğurlandı Turistik ilk sefere uğurlandı
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı sona erdi Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı sona erdi
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret