Erdoğan: Fiyatları keyfi şekilde belirleyenlerin üzerine gideceğiz

TBMM'de yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar..


Gündem 1.10.2021 20:50:00 0
Erdoğan: Fiyatları keyfi şekilde belirleyenlerin üzerine gideceğiz

Başkan Erdoğan, Birilerinin sürekli nerede diye sordukları Merkez Bankası rezervimiz de 122 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirtti.

BAŞKAN ERDOĞANIN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

-İnşallah 2021i yüzde 9'luk bir büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz.

-2021 için belirlediğimiz 211 milyar dolarlık ihracat hedefinin çok üzerine çıkacağımız anlaşılıyor.

-Pek çok adım atarak enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız.

-Rekabeti bozan, piyasadaki hakim durumu kötüye kullanan ve fiyatları keyfi bir şekilde belirleyen firmaların üzerine kararlılıkla gideceğiz.

PARTİLERE ANAYASA ÇAĞRISI

Bir süre önce gündeme getirdiğimiz yeni anayasa teklifimizin de Meclisimiz tarafından hayata geçirileceğine inanıyorum. Meclisimizin, mümkün olursa tamamının uzlaşmasıyla hazırlanacak bir yeni anayasa, milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır. Partiler yeni anayasa teklifini kamuoyuyla paylaşmalı.


 
Kapalı Maraşın açılması başta olmak üzere pek çok önemli konuda adım atttık, atmayı sürdüreceğiz.
"EKONOMİNİN SORUMLULUĞU BİZE AİT"

Birilerinin sürekli nerede sorduğu Merkez bankası rezervimizde 122 milyar dolar seviyesine ulaştık. Ekonominin sorumluluğu bize ait. Arz talep dengesinin bozulduğu belirsizliklerin arttığı bir dönemdeyiz.

HEDEF YÜZDE 9 BÜYÜME

Son 8 yılda yaşadığımız olumlu ve olumsuz süreçlerin ekonomiye yansımaları olmuştur. Milletimizin sağlığını korurken her türlü önlemi aldık. Türkiye ekonomisinin ayakta kalması istihdamın korunması için tüm kesimlere yönelik önlemleri devreye aldık. 2021i yüzde 9luk bir büyüme ile kapatmayı bekliyoruz. Elde edeceğimiz büyümenin kalitesi, istikrarı, gelir dağılımı adaletini tesis etmesi ve gençlerimize yeni iş imkanları sağlaması bizim için kritik önemdedir.

"ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRECEĞİZ"

Türkiye enflasyonla ilk defa karşılaşan bir ülke değil. Makroekonomik politikalardan yapısal reformlara kadar pek çok adımı atarak enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız.

Gıda tarafında gerek kuraklık, gerekse artan girdi maliyetlerinin etkisini azaltacak tedbirler alıyoruz. Bunlardan biri de fahiş fiyat artışlarını anında tespit edip müdahaleye imkan sağlayacak Erken Uyarı Sistemidir. Rekabet politikalarımızı da mercek altına aldık. Rekabeti bozan piyasadaki hakim durumunu kötüye kullanan ve fiyatları keyfi şekilde belirleyen firmaların üzerine kararlılıkla gideceğiz.

Özel sektörümüzün dinamizmi ve ekonomi politikalarımızın istikrarı sayesinde, bu dönemde cari açık sorunundan tümüyle kurtulabileceğimize inanıyorum." 


Doğal gaza Nisan'da zam yok! Doğal gaza Nisan'da zam yok!
Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak
ABD'li heyet TBMM'de ABD'li heyet TBMM'de
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı