Erdoğan, Angola Meclisinden hitap etti


Gündem 18.10.2021 18:30:00 0
Erdoğan, Angola Meclisinden hitap etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun ilk durağı Angolada Ulusal Meclise hitap etti. Erdoğan, "Kalkınma yolculuğunda dost Angola’nın yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola ziyareti kapsamında ülke meclisinde açıklamalarda bulundu. Ülke meclisinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanlığın kaderinin İkinci Dünya Savaşının galibi bir avuç ülkenin insafına bırakılamayacağını, bırakılmaması gerektiğini savunuyoruz." dedi. 6 bin kilometrelik mesafe olsa da aynı idealleri savunan dost ülkenin Cumhurbaşkanı olarak aralarında bulunduğunu söyleyen Erdoğan, ziyaretin tarihi bir ilk olması dolayısıyla nitelik taşıdığını söyledi.

Angola Ulusal Meclisi’nin 220 üyesinin yapıcı rolünü yakından takip ettiklerini ifade eden Erdoğan, "Türkiye olarak kalkınma yolculuğunda dost Angola’nın yanında olmayı sürdüreceğiz. Sahra altı Afrika’nın önde gelen ülkesi Angola ile Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan Türkiye’nin işbirliğinin oluşturacağı sinerjinin etkisi, hiç şüphesiz çok geniş bir coğrafyada hissedilecektir. Biz sizlerle bu yolda birlikte yürümeye hazırız" diye konuştu.

Afrika halklarının bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik kazanımlarını halen kabullenemeyenler olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son dönemde bu hazımsızlığın nüksettiğine şahit oluyoruz. Türkiye olarak Afrika kıtasına yönelik Batı merkezli oryantalist yaklaşımları reddediyoruz. Afrika kıtasındaki tüm halkları dostumuz olarak görüyoruz. Afrika Kıtası'ndaki halkları ayrım yapmadan bağrımıza basıyoruz. Kıta ile ilişkilerimizi geliştirirken Afrikalı kardeşlerimizin engin bilgilerinden de istifade etmeyi umuyoruz" dedi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=O_kPaeX_UQo

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı
CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak
Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor
Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi