Emeklilere Sürpriz Asgari Ücret Ayarı! Maaşlar 824 TL Artabilir


Ekonomi 19.06.2020 01:25:00 0
Emeklilere Sürpriz Asgari Ücret Ayarı! Maaşlar 824 TL Artabilir

Emekli vatandaşların maaşlarına yapılacak Temmuz zammı öncesinde yeni bir zam teklifi gündeme geldi. Asgari ücrete göre emekli maaşı ayarlaması talep edilen düzenleme önerisinin kabul edilmesi durumunda en düşük emekli maaşında 824 TL zam olacak. Peki emeklilere yönelik sunulan 824 TL'lik zam teklifi nedir, uygulamaya girecek mi, Çalışma Bakanlığı düzenlemeye nasıl bakıyor? Tüm bu soruların yanıtlarını haberimizde ele alıyoruz.

Emekli vatandaşların mali yapısının geliştirilmesi adına yeni bir düzenleme teklifi gündeme geldi. TÜED tarafından yapılan bir açıklama ile emekli maaşlarına asgari ücret düzeyinde bir düzenleme olması gerektiği ifade edildi. En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine eşitlenmesini ön gören düzenlemenin kabul edilmesinde durumunda maaşlarda olacak artış miktarı en az 824 TL olarak. 

EMEKLİLERE 824 ZAM ADIMI MAAŞLAR 2 BİN 234 TL'YE YÜKSELEBİLİR

Emekli vatandaşların maaşlarına yapılması olan düzenlemeye ilişkin talep Türkiye Emekliler Derneğinden geldi. TÜED tarafından yapılan ve kamuoyunda çıkan yapılan basın açıklamasında, emeklilerin maaşlarına yapılan son düzenleme hatırlatıldı. En düşük emekli maaşının 1500 TL olduğunun ifade edildiği basın açıklamasında emekli maaşlarında yeni bir düzenleme olması istendi. TÜED bu düzenleme ile emeklilere yapılan en düşük maaş ödemesinin 2 bin 324 TL'ye yükselmesi gerektiğini bildirdi. Eğer TÜED tarafından yapılan basın açıklamasında belirtilen oran kabul edilirse en düşük emekli maaşı 2 bin 324 TL olacak. 

Emekli vatandaşların maaşlarına son yıllarda 2 kritik düzenleme yapılmıştı.

Emekli vatandaşların maaşların son dönemlerde iki kritik düzenleme birden yapıldı. Birkaç sene önce yapılan düzenlemede en düşük emekli maaşının 1000 TL olması sağlandı. Pandemi sürecinde yapılan maaş düzenlemesinde ise emekli maaşları 1500 TL'ye yükseltildi. Bu düzenlemeler ile şu anda en düşük emekli maaşı 1500 TL olarak ödeniyor. 

TEMMUZ'DA EMEKLİ MAAŞLARI BİR KEZ DAHA ARTACAK

Emekli vatandaşların maaşlarına yapılacak olan düzenlemelerin dışında maaşlar temmuz ayında bir kez daha artacak. TÜİK tarafından açıklanan ekonomi verilerine göre yapılacak olan maaş zammı ise ekonomistler tarafından yüzde 4.5 olarak öngörülüyor. 

SSK Bağkur Emeklileri Maaş Zammı Hesaplama

SSK Bağkur emeklilerinin maaş zam oranları enflasyon oranlarına göre belirleniyor. Burada uygulanan hesaplama ise doğrudan enflasyon oranlarının maaş zammı olarak yansıtılması. Şuana kadar açıklanan enflasyon verilerinde Ocak - Şubat - mart - Nisan - Mayıs dönemi enflasyon oranları belli oldu. Maaş zammının netlik kazanması için haziran ayı enflasyon verileri açıklanması bekleniyor. TÜİK tarafından 3 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon oranları ise maaşlara ne kadar zam yapılacağı kesinlik kazanacak. SSK Bağkur emeklileri doğrudan enflasyon oranı kadar memur emeklileri ise yüzde 4 net zam artı enflasyon oranının yüzde 4'ünü aşan kısım için enflasyon farkı zammı alacaklar. 

EMEKLİLERE TEMMUZ ZAMMI İLE YAPILACAK ARTIŞ

Emekli vatandaşların maaşlarına Temmuz ayında yapılacak olan maaş zammı ile maaşların en az yüzde 4.4 en fazla ise yüzde 4.6 oranında artması bekleniyor. Ortalama beklenti oranı ise yüzde 4.5. Bu oran hem memur ve memur emeklileri için hemde SSK Bağkur emeklileri için geçerli olacak. Bu oranlarda maaş zammı yapılması durumunda ise yapılacak artış oranları şu şekilde olacak. 

* 1500 TL aylık maaş alan bir emeklininin maaşına yüzde 4.5 zam ile 67.5 TL zam gelecek.

* 2000 TL  aylık maaş alan bir emeklininin maaşına yüzde 4.5 zam ile 90 TL zam gelecek.


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!