Ekvator Enerjiden üçüncü GES yatırımı

Ekvator Enerji Grubu, ülkenin yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi yatırımlarını sürdürüyor.


Gündem 4.10.2021 11:30:00 0
Ekvator Enerjiden üçüncü GES yatırımı

İZMİR (İGFA) -  Ekvator Enerji Grubu, Şanlıurfa ilinde 100 bin 272 metrekare üzerinde kurulu, 25 bin 944 adet güneş paneli kullanılan ve 6,88 MW kurulu güce sahip olan Yılmaz Güneş Santrali’ni satın alarak elektrik üretim gücünü artırdı. Bu sayede, ortalama 2 bin 436 adet meskenin yıllık elektrik ihtiyacının karşılanması ve 309 bin 981 adet ağacın çevreye sağlayacağı katkıya denk karbon salınımının azaltılması hedeflenmektedir.

Ekvator Enerji Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Kubilay Şakar, yeni yatırım ile ilgili yaptığı açıklamada, Konya’da 235 bin metrekare üzerinde kurulu ve Şanlıurfa’da da 60 bin metrekare üzerinde kurulu santral portföyümüze 100 bin metrekare üzerinde kurulu Yılmaz Güneş Santrali’ni dahil etmenin mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

 


Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!
Tartışılan yaz saati uygulaması değişiyor mu? Bakan Bayraktar'dan net cevap 2016 yılında son bulan yaz saati uygulaması her sene olduğu gibi yine tartışılmaya başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan herkesin merak ettiği açıklama geldi.
EMNİYET EKİPLERİNDEN KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇ OPERASYONU EMNİYET EKİPLERİNDEN KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇ OPERASYONU
Nikah salonlarında 'tarih' yoğunluğu: Her 15 dakika bir çift 'evet' dedi Nikah salonlarında 'tarih' yoğunluğu: Her 15 dakika bir çift 'evet' dedi
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Avcı’dan kritik açıklamalar AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Birlik Haber Ajansı’nın 7 bölge, 81 il ve 25 ülkede, 52 Televizyon Kanalı ile Ankara’dan ortaklaşa gerçekle