“Eğitim tasarruf yapılacak alan değildir”

Diyarbakır’da atama bekleyen öğretmenler seslerini duyurmak için basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Türk Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Tarih Öğretmenliği Mezunu Ahmet Orhan atanamayan öğretmenlerin taleplerini desteklediklerini belirtti.


Gündem 10.03.2021 17:30:00 0
“Eğitim tasarruf yapılacak alan değildir”

Sevda ARSLAN ( DİYARBAKIR YENİGÜN HABER )

Türkiye’de birçok ilde olduğu gibi Diyarbakır’da da bir araya gelen “Ek Atama Mücadele Platformu Atanamayan Öğretmen Üyeleri” yeterli kadroların açılması, ek atamaların yapılması ve seslerini yetkililere duyurmak için basın açıklaması yaptı. Platformun Diyarbakır kolunun  yaptığı basın açıklamasına Türk Eğitim Sen, Eğitim Birsen, Eğitim Sen Sendikaları katıldı.

Basın toplantısında yer alan Türk Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Tarih Öğretmeni Ahmet Orhan, atanamayan öğretmenlerin talebini desteklediklerini belirterek, “Atama bekleyen öğretmenlerin beklentileri ve talepleri yerinde bir karardır. Yapılan 20 bin atama ancak emekli olan öğretmenlerin yerini doldurmaktadır. Ülkemizde yaklaşık 150 bin öğretmen açığı bulunmaktadır. Sayın bakanımızın yaptığı açıklama ile bu durum bütçe ile açıklanmaya çalışılmaktadır. Ancak eğitim tasarruf yapılacak bir alan değildir. Ülkemizin geleceğini inşa edecek nesiller bu kulvarda yetiştirilmektedir. Bunlar öğretmenler tarafından yetiştirilmektedir. Tasarrufu başka alanlarda yapmak lazım. Atanaması yapılmayan öğretmenlerin doğru taleplerine muhakkak dikkatli bir şekilde eğilmeleri gerektiğini söylüyoruz” diye konuştu.

Basın açıklamasında yer alan  Kamu Seçme Sınavı’nda 82 puan almasına rağmen atanamadığını belirten Tarih öğretmenliği mezunu Ayşe Kalkan, atama bekleyen yüz binlerce öğretmen mevcut iken adını dahi anmaktan imtina ettiğimiz ücretli öğretmenlik, hem biz atama bekleyen öğretmenlere yapılan bir haksızlık hem de Türkiye Eğitim Sistemine vurulmuş bir balta olduğunu söyledi. Basın açıklaması ataması yapılmayan öğretmenlerin “susma haykır 61 haktır” sloganları sonrası son buldu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı