Egeli ihracatçılar uluslararası manifesto bekliyor

Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Uluslararası Meyve ve Sebze Yılında uluslararası bir manifesto hazırlanması gerektiğini vurguladı.


Gündem 1.03.2021 11:30:00 0
Egeli ihracatçılar uluslararası manifesto bekliyor

İZMİR (İGFA) - Birleşmiş Milletler, Gıda ve Tarım Örgütü-FAO tarafından 2021 yılı “Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı” olarak ilan edildi. FAO verilerine göre Türkiye dünya sebze üretiminde dördüncü, meyve üretiminde ise beşinci sırada yer alıyor.

Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD), yaş meyve sebze sektörünün temsilcilerini, meyve ve sebze insan sağlığı açısından taşıdığı önemin yanı sıra, sektörün tüm dünyada ve Türkiyede sahip olduğu ekonomik değere dikkat çekmek için bir araya getirdi. 

Uluslararası Meyve ve Sebze Yılında uluslararası bir manifesto hazırlanması gerektiğini vurgulayan Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, "Meyve ve sebzelerin insan sağlığı ve vücut direncine etkileri uluslararası bir platformda net bir şekilde ortaya konulmalı ve ana hatları ile meyve ve sebzelerin etkileri ve insan sağlığı için gerekliliği, günlük tüketim önerileri uluslararası bir manifesto hazırlanarak yayınlamalı. Doğru bilinen yanlışlar, yanlış bilinen doğrular düzeltilmeli. İnsanların bir daha unutmaması, unutmaya başladığı zaman açıp okuması için uluslararası imza altına alınmış bir manifesto olmalı. Hazırlanan manifesto da mümkün olunabilecek her platformda dile getirilerek tüm insanlık arasında yaygınlaştırılmalı” dedi.

Uçak, tarım sektörünün pandemi sürecini, geçtiğimiz yılın Mart-Mayıs aylarında devletin aldığı tedbirlerin de katkısıyla avantaja çevirerek, bazı tarım-gıda sektörlerinin ihracatında yüzde 25-35 oranlarında artışlar yaşandığını sözlerine ekledi.

TAGYAD Başkanı İsmail Uğural da , meyve ve sebze sektörünü desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
 


Bursalı muhasebeciler tepki için meydana indi Bursalı muhasebeciler tepki için meydana indi
Başkan Büyükkılıç'a eğitimcilerden “teşekkür” plaketi Başkan Büyükkılıç'a eğitimcilerden “teşekkür” plaketi
Patent ve Marka ücretleri güncellendi Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Gölcük'te 23 Nisan coşkusu Gölcük'te 23 Nisan coşkusu
ET FİYATLARI NEDEN ARTIYOR? NASIL DÜŞECEK? ET FİYATLARI NEDEN ARTIYOR? NASIL DÜŞECEK?