Ege Üniversitesinin projesini TÜBİTAK destekleyecek


Gündem 20.10.2021 13:00:00 0
Ege Üniversitesinin projesini TÜBİTAK destekleyecek

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferah Sayım’ın yürütücülüğünü yaptığı “Türkiye’nin İzmir Kıyılarında Sahil Çöpü ve Sahil Yüzey Kumu Mikroplastik Kirlilik Düzeyinin Belirlenmesi” konulu proje, TÜBİTAK “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye layık görüldü

Ege Ajans(İZMİR)- Proje ekibini makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Kıta sahanlığımız içindeki suların sürdürülebilirliğinin sağlanması ve korunması çok önemli. Prof. Dr. Ferah Sayım’ın yürütücülüğünü yapmış olduğu bu proje, ekolojik ve ekonomik açıdan büyük önem arz eden İzmir kıyılarındaki kirliliğin ortadan kalkması için verimli bir kaynak Kirliliğe neden olan faktörlerin incelenmesi ve ortadan kaldırılması için gerekli tedbirlerin sunulması, kıyıların ekosistemi ve biyolojik çeşitliliğine de fayda sağlayacak. Bu duyarlı ve doğa dostu çalışmayı gerçekleştiren Prof. Dr. Sayım ve ekibini gönülden tebrik ediyor, çıktılarını kentimize kazandırmayı temenni ediyorum” diye konuştu.

Projenin detayları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ferah Sayım, “Ege kıyısının en büyük şehri olan İzmir, 629 kilometrelik kıyı şeridiyle deniz ulaşımının en yoğun yapıldığı bölgelerden biri konumunda. Şehir, birçok endüstri kuruluşuna ev sahipliği yapıyor. Gediz, Bakırçay ve Ilıca nehirleri; endüstriyel, tarımsal ve evsel atıkları İzmir kıyılarına taşıdığından İzmir kıyı ekosistemi kirlilik tehdidi altında.“Araştırmalar sonucu elde edilecek olan verilere dayanarak; İzmir kıyılarının sahil çöpü ile plastik kirliliği hakkında kapsamlı ve güncel bir raporun oluşturulmasını planlıyoruz. Bu bağlamda İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile iş birliği ve destek mutabakatımız yapılıyor. Konuya ilişkin gerekli bilgilendirme ve farkındalık toplantıları ile eğitimler düzenlenecek. Dolayısıyla projenin sosyal çıktıları da olacak. Proje ile toplum bilinçlendirilerek, ekolojik ayak izlerinin bireysel ölçütte küçültülmesi ile sürdürülebilir çevre ve yaşam kalitesinin artırılmasına önemli katkı sunacak”
dedi


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı