Ege’den dünyaya girişimcilik köprüsü


Gündem 18.10.2021 12:00:00 0
Ege’den dünyaya girişimcilik köprüsü

Aydında Kuşadası Belediyesi, Türkiye’nin 13 kentinde TOBB, ICC, Habitat Derneği ve Facebook ortaklığı ile açılan “Facebook İstasyonu”nu “Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi” adıyla kente kazandırdı.

Bülent ESER (Didim-A Haber) - Türkiye’de bir belediye ile iş birliği içerisinde açılan ilk İstasyon Topluluk Merkezi olma özelliğini taşıyan Kuşadası İstasyon, Ada ismi verilen yapay zekâya sahip bir robotun asistanlığı ile kapılarını açtı. Açılışta konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kuşadası bundan böyle yeni turizmin amiral gemisi olacak” dedi. 

Mesleki eğitim merkezlerinin önemini halen koruduğunu ifade eden Başkan Günel, "Ancak biz Y ve Z kuşağına hitap eden somutlaşmış merkezler olması gerektiğine inanıyorduk. Kuşadası İstasyon bu inancımızın neticesinde ortaya çıktı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun desteği ile ve yine Habitat Derneği ile iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüğümüz Kampinova projemiz de Kuşadası İstasyon’un devamı ve tamamlayıcısı niteliğinde. Kampinova’nın kapılarını da Nisan-Mayıs aylarında açmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Açılışa online olarak katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay da, Türkiye’nin dijital değişim ve dönüşüme en çabuk ayak uyduran ülkelerden birisi olduğunu vurguladı.  Günay, Kuşadası Belediyesi ile Habitat Derneği iş birliğinde açılan Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi, bir eğitim ve inovasyon merkezi olarak hizmet vereceğini kaydetti.

“Girişimcilik”, “Finansal Bilinç” ve “Teknoloji” ana başlıkları altında verilecek eğitimlerin yanı sıra “Tasarım Odaklı Düşünme”, “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”, “Girişimcilik 101” ve “Sürdürülebilir Şehir” başlıklı atölyelere de ev sahipliği yapacak olan Kuşadası İstasyon’da“Bazen Olmaz, Zincirleme Sohbetler” başlığı ile çeşitli sohbetler düzenlenecek.  

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı