Gündem

Gündem Haberleri

Doğayı kirleten evlilik teklifi

Aydın’ın Karacasu ilçesinde bir doğa harikası olan ve geçtiğimiz yıllarda önemli bir maddi kaynak ayrılarak çevre düzenleme çalışmasının yapıldığı Çağlayan Tabiat Parkı Bahçeköy Şelalesi, yapılan bilinçsiz evlilik teklifi organizasyonu sonrası çöplüğe dön


Gündem 23.02.2021 14:00:00 0
Doğayı kirleten evlilik teklifi

ÖZGÜR DEDEOLUK (AYDIN SES)
Doğaseverlerin oluşturduğu parkur sayesinde düzenlenen yürüyüşlerle adından söz ettiren doğa harikası Bahçeköy Şelalesi’nde gerçekleştirilen evlilik teklifi organizasyonu adeta çevre katliamına neden oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 110 bin liralık yatırım yaptığı şelalenin temizlik ve otopark gibi hizmetleri yapılan protokolle Karacasu Belediyesine devredilirken evlilik teklifi organizasyonu için izin alınıp alınmadığı bilinmiyor. Özel bir şirketin yaptığı tahmin edilen organizasyonu düzenleyenlerin çöpleri temizlemeyip belediyeye bırakması da tepki çekti.

PANKART DURUYOR, BALONLAR SUYA KARIŞTI

Yasakların da olduğu 14 Şubat Pazar günü yapılmış olabileceği tahmin edilen organizasyon sonrası şelalenin aktığı yamaca asılan üzerinde “Benimle Evlenir misin” yazılı pankart bir haftadır orada durmaya devam ederken atılan konfetiler, yapılan balon süslemeleri, yakılan mumlar olduğu gibi bırakıldı. Yaklaşık bir haftadır şelalede durmaya devam eden çöpler suya karışırken duyarlı vatandaşlar da duruma isyan etti. Olayı görerek şikayet için belediyeyi aramak isteyen bir doğasever telefonun çekmemesi üzerine yetkililere ulaşamadığını ama şikayet için gerekeni yapacağını söyledi. Asayiş yönünden Jandarma bölgesinde bulunan şelale ile ilgili önümüzdeki günlerde nasıl bir çalışma yapılacağı merak ediliyor.

ORGANİZASYONDAN BELEDİYENİN HABERİ VAR MI?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında mesire alanlarında ateş yakmak yasaklanırken yapılan bu büyük evlilik teklifi organizasyonu “pes artık” dedirtti. Sosyal medya paylaşımlarında bir belediye çalışanının da süslemelerle poz vermesi organizasyondan belediyenin haberi var mıydı sorusunu akıllara getirdi. Çöpler en az bir haftadır temizlenmezken durumu gören vatandaşlar, “Karacasu Belediyesi şelalede otopark hizmetinin ardından temizlik hizmeti vermeyi de mi bıraktı?” demekten kendilerini alamadı. Pankartın hala şelalenin yanında durması gezmeye gelen fotoğrafçıların çalışmalarını bozarken fotoğrafçılar da bu duruma tepki gösterdi. Pankartın sökülmeyerek orada bırakılması "burası kamu malı değil özel mülk mü" yorumlarına sebep oldu.

110 BİN LİRALIK YATIRIMA BU YAPILAN REVA MI?

Bahçeköy Mahallesi sınırlarından başlayan yeşil doğası ve 3 kilometrelik bir parkurun ucunda yaklaşık 100 metreden akan şelalesi ile en doğal haliyle bile ilçe ve çevre ilçelerden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Bahçeköy Şelalesi doğaseverlerin düzenlediği doğa yürüyüşleriyle tanındı. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 110 bin liralık yatırımın yapıldığı şelalenin etrafında mesire alanları oluşturulup ahşap köprü ve şelaleye uzanan 50 metrelik yol yapıldı. Şelalenin aktığı yerde set yardımıyla göl oluşturulurken şelale çevresine 35 piknik masası, 10 adet üstü kapalı piknik masası, bir ahşap köprü ve doğaya uygun bir tuvalet imkanı sağlandı.

 

 

 

 














Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı