Diyarbakırda hobi meslek kurslarına yoğun ilgi

Diyarbakırda hobi ve meslek edindirmek için açtığı dil, müzik, fotoğraf ile tiyatro kurslarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.


Gündem 15.04.2021 16:30:00 0
Diyarbakırda hobi meslek kurslarına yoğun ilgi

DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki daire başkanlıklarınca kültür ve sanat dallarında açılan kurslardan bugüne kadar 2 bin 236 kişinin faydalandı. 

Dil Geliştirme ve Koruma Şube Müdürlüğü’nün Kürtçe, Arapça, Zazaca, Farsça, Süryanice ile Osmanlıca olmak üzere 6 dilde açtığı Medeniyet Dilleri Atölyesinin yanı sıra Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın online “Müzik Eğitim Kursu” adıyla sürdürdüğü bağlama, gitar, ney, kaval, temel müzik ve temel armoni eğitimleri yoğun ilgi görüyor.

Ayrıca gençlere yönelik ücretsiz açılan “Temel Fotoğraf Eğitimi”nde de kursiyerler, fotoğrafçılığı tüm detaylarıyla öğreniyor.


Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK