Diyarbakırda Güneştekinin sanatı hafızaya ışık tutuyor


Gündem 17.10.2021 11:00:00 0
Diyarbakırda Güneştekinin sanatı hafızaya ışık tutuyor

Diyarbakır Keçi Burcunda sanatseverlerin beğenisine sunulan sanatçı Ahmet Güneştekinin “Hafıza Odası” adlı sergisi çok sayıda siyasetçi ile davetlinin katılımıyla açıldı.

DİYARBAKIR (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte, sanatçı Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır Keçi Burcu'nda sanatseverlerin beğenisine sunulan “Hafıza Odası” adlı sergisinin açılışına katıldı. Sanatçı Güneştekin, İmamoğlu çifti ve kendilerine eşlik eden CHP İstanbul milletvekili Turan Aydoğan’a, sergi ve eserleri hakkında bilgi verdi.

Sanat, siyaset ve basın dünyasından birçok ünlü ismi bir araya getiren sergi açılışına katılanlar arasında HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile partinin eski Muş milletvekili Sırrı Sakık da yer aldı. Pilevneli Galeri'nin sunumu ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergide, Güneştekin’in yeni eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi için özel bir otelde düzenlenen gala yemeğine Güneştekin’in davetlisi olarak katılan İmamoğlu çifti, Diyarbakır’ın, sanatçı Güneştekin’in sergisine ev sahipliği yapmasının kendilerini mutlu ettiğini vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Çünkü Diyarbakır, yıllardır ülkemizin içinde bulunduğu umutsuz atmosferden en çok etkilenen kentlerimizden biridir. Bu sebeple, Ahmet Güneştekin dostumun sanatından süzülen ve ülkenin hafızasına ışık tutacak ‘Hafıza Odası’ sergisinin açılmış olması hepimiz açısından önemli bir etkinliktir” diye konuştu.

Gala yemeğinde; sanatçı Güneştekin, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Sayın Mehmet Kaya da birer konuşma yaptı.


TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu
Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı
İYİ Parti'de bir istifa daha İYİ Parti'de bir istifa daha