Didim Belediyesi Millet yoluna başladı


Gündem 21.10.2021 13:00:00 0
Didim Belediyesi Millet yoluna  başladı

Didim’e bağlı Balat Mahallesinde yer alan Milet Antik kentine ulaşımı sağlayan yolu yenileme çalışmaları başladı. Aydın Valiliği ve Anıtlar kurulunun onayıyla başlayan çalışmalarla ilgili konuşan Didim Belediye Başkan Atabay, hava şartlarının izin vermesi durumunda 10 gün içerisinde yolun bitirileceğini belirti.

D. TEMEL YURDAER(DİDİMA HABER)-Aydın'ın ve Didim’in en önemli kültürel miraslarından olan Milet Antik kentine ulaşımı sağlayan yol yenileniyor. Balat Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve her yıl yerli ve yabancı turistlerin ziyaret
ettiği Milet Antik kentine, tek bir yoldan ulaşım sağlanıyor. Gerek özel araçlar gerekse tur otobüslerinin kullandığı yolun bozuk olmasından dolayı Milet Müze Müdürlüğü yol talebini yerine getirdi. 

Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Başkan yardımcıları Öznur Gündoğdu ve Zeynel Şener ile Fen İşleri Müdürü Güven Tezel ve Balat muhtarı Ali Konya yol çalışmasını yerinde inceledi. Başkan Atabay gerekli tüm izinlerin ve onayın alınmasının ardından çalışmaların başlatıldığını kaydederek “Dünyanın dört bir yanından turistlerin geldiği, önemi tüm dünyada da kabul gören ve 2500 yıllık amfi tiyatroyla karşılaşılan bir alan.  Müze Müdürlüğü çalışma başlattı. Bu yolda parke taşı döşemesi yapılacak. Tek taraflı kaldırım çalışması olacak.  1.3 km’lik yolun 400 bin TL gibi bir maliyeti var. Hava şartlarının izin vermesi durumunda 10 gün içerisinde yolu bitirmeyi planlıyoruz. Kısa zamanda bitirmek hedefimiz" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu