DEVA Partisi birinci yılını çevrim içi kutladı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi kuruluşunun birinci yıl dönümünü kutladı. Genel Başkan Ali Babacan, partisinin kurucularıyla birlikte Anıtkabir’e yaptığı ziyaret sonrasında çevrimiçi toplantıda 81 il başkanına seslendi.


Gündem 9.03.2021 19:00:00 0
DEVA Partisi birinci yılını çevrim içi kutladı

BURSA (İGFA) - Genel Başkanlığını Ali Babacanın yaptığı DEVA Partisi, birinci yılını çevrim içi toplantıyla kutladı. Bir yıllık süre zarfında DEVA Partisi’nin ekonomi, sağlık, hukuk ve dış politikada önerdiği politikaların önemli değişimlere yol açtığını vurgulayan Babacan, "ekonomiyi anlattık akraba bakan yok oldu" dedi. "Merkez Bankasını nasıl borca batırdıklarını vatandaşlara anlattıklarında tam 130 milyar dolarlık döviz rezervini adeta kibrit çakıp yaktılar" diyen Babacan, "Gerçek enflasyon açıklanmıyor, dedik. ‘Varlık Fonu’nu kapatacağız’ dedik, ‘orası kara delik, doğmamış çocuklarımıza kadar borçlandırdılar’ dedik. Biz bu ekonomik tabloyu vatandaşımıza anlatınca akraba bakan yok oldu. Rakamları Ayarlama Enstitüsü senelerdir ‘vekaleten’ yönetiliyor, asil atanmıyor dedik. Beş sene sonra ilk kez asaleten atama daha yeni gerçekleşti" dedi.

"SAĞLIĞI DA BELİRLEDİK"

“Salgınla mücadeleyi beceremeyen iktidar tüm meslek örgütlerine kapısı kapattı ve canları pahasına çalışan doktorlarımıza utanmadan hain dediler. Biz Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere tüm sağlık örgütleriyle görüştük" diyen Ali Babacan,bir yıllık süre zarfında siyasetin dilini değiştirdiklerini belirtti.

"DİNLEYEREK SİYASETİ GÖSTERDİK"

“Bağıran, küfreden, hakaret edenlere karşı nezaketimizi ve bilgimizi konuşturduk" diyen Ali Babacan, "Kavgayla değil, diyalogla; ‘ben bilirim’ diyerek değil, istişare ve otak akılla; konuşarak değil, dinleyerek; laf üreterek değil, çalışarak siyaset yapılacağını gösterdik. DEVA Partisini kurduk çünkü klasik muhalefet anlayışının kötüye gidişi durduramayacağını gördük. Partimizi ülkemizin her kesiminden gelen insanlarla birlikte yol yürümek için kurduk. DEVA Partisi kapatılan bir partinin var olan yapısı üzerine konuşlanmadı, bölünmüş bir partinin kısmen hazır olan yapısı üzerine kurulmadı. Sıfırdan, yeni bir kadroyla, siyasete ilk defa bu çatı altında giren çok sayıda arkadaşımızla ve yepyeni teşkilat yapısıyla kuruldu" diye konuştu.

ŞİKAYET DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

Yepyeni bir siyaset kültürü inşa ettiklerini anlatan Babacan, "Sadece eleştiren, şikayet eden muhalefet değil, sorunları çözmek için çalışan, çözüm ve öneri üreten bir muhalefetin nasıl olacağını gösteriyoruz. ‘Bunun elini sıkmam, şunun masasına oturmam’ demeden yepyeni bir siyasi dil inşa ediyoruz. Temel amacımız, herkesin insan onuruna yaraşır iş, aş, huzur ve refah sahibi olduğu bir Türkiye’dir" dedi.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı