Deprem bölgesi Sakarya’da beton kalitesi düşük çıkıyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, deprem bölgesi Sakarya’da inşaat sektöründe betona yönelik yapı denetimlerinde ve laboratuvarlarda kullanılan elektronik el terminalleri ile ilgili sıkıntı yaşandığını açıkladı.


Gündem 1.03.2021 12:30:00 0
Deprem bölgesi Sakarya’da beton kalitesi düşük çıkıyor

SAKARYA (İGFA) - Beton mikserlerinin sisteme tanıtılmasından, numunelerin kırılmasına kadar olan süreçte kullanılan elektronik el terminalleri ulusal nitelikte sektörel bir sorun haline gelmesi nedeniyle sektör büyük bir sıkıntı yaşıyor. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, sorunun çözümünü beklediklerini ve bu konuda gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ konu ile ilgili olarak SATSO 18. Meslek Komitesi’nden Başkan Yardımcısı Cem Gün, 34. Meslek Komitesi’nden Başkan Yarımcısı Yüksel Avşar yönetiminde ilgili komite başkanları ve sektör temsilcilerinin katılımı ile sektörel birçok toplantı düzenlediklerini ifade etti.

Bu toplantılarda çözüme yönelik değerlendirmeler yapıldığını ve çıkan sonuçlar neticesinde TOBB nezdinde girişimlerde bulunarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını anlatan Altuğ, "Bu görüşmeler neticesinde el terminallerine kısa sürede ulaşmanın mümkün olacağı konusunda çalışmaların başlayacağı bilgisini şifaen de aldık” dedi.

Öte yandan beton firmalarında yaşanan sorun ile ilgili teknik bilgi veren SATSO Mimarlık ve Mühendislik Komitesi Başkanı İlker Ergül, uygulamada aksaklıklar olduğu ifade etti.  Ergül, sorunun çözümü ile ilgili deprem bölgesi olan Sakarya özelinde el terminali konusundaki problemin hızlı bir şekilde çözülmesiyle, inşaat sektöründeki beton dökümü sıkıntısının bir nebze olsun azalacağını belirterek, "En azından kangren olmaktan kurtulacağı zaman ile bir düzene oturacağı düşünülmektedir” dedi.


İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi
CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık
İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı
Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü